
Amikor megemlítem ezt az ízkombinációt, az emberek egy részének az arcára fagy a mosoly. A kóstolásig megmarad a bizalmatlanság, de utána még a megrögzött sóskagyűlölők egy része is cuppogva állapítja meg, hogy tényleg remek ez a kombó. Akik elég gyakorlattal rendelkeznek a konyhai tevékenységek terén, akik már fejben is főznek, és el is tudnak képzelni ízeket és azok kombinációit, Ők azonnal látni szokták a fantáziát e különleges keverékben.
A banán nem rendelkezik valami sok savanyaggal, a sóska bővelkedik benne, így jól kiegészítik egymást. Próbáljátok ki Ti is!
W.
Sóskaszüret a kertben:

Hozzávalók:
250 g friss sóska
400 g banán (hámozott)
20 g nádcukor (elkészíthető kristálycukorral, mézzel, xilittel is)

Elkészítése:
A friss, megtisztított, megmosott sóskaleveleket forrásban lévő vízben elmerítem, és hamar ki is szedem.

Ha bekövetkezett a jól látható színváltozás, már kész is. Körülbelül 30 másodperc alatt ez meg is történik. A művelet ki is hagyható, frissen is mehet a mixer kései közé a sóska. (Egy 8 hónapos kisbaba is volt a vendégeink között, ezért választottuk ezt a módszert. Ez volt az első sóskás étele, szerette nagyon.)

A banánt darabokra töröm.

Rúdmixer segítségével pürésítem a sóskát a banánnal.

Hozzáadom a cukrot. Ha nem elég érett a banán, elképzelhető, hogy több cukor kell bele. A pürét egy olyan edényben lefagyasztom, amiben könnyű lesz majd ismét rúdmixerrel dolgozni.

Ha tálalni szeretném a fagyit (sorbet-t) időben előveszem, hogy kicsit felolvadjon. Ha erről megfeledkeztem akkor sincs nagy baj, mikrohullámú sütőben néhány másodperc alatt megindítható az olvadás – de éppen csak elkezdjen olvadni – és rúdmixerrel átpörgetem. (Ha túlolvasztod folyós lesz.)
Érdemes mélyhűtőbe tenni az edényt, amiben a fagyi tálalásra kerül, így megakadályozható a gyors olvadás.

Egy árvácska virággal díszítettem, a legtöbb ibolyaféle ehető és rengeteg nyílik most a kertünkben.
