Grillcsirke forrólevegős fritőzben

Grillcsirke forrólevegős fritőzben

Kedves barátainktól kaptunk egy forrólevegős fritőzt, azóta nagy örömmel készítünk benne mindet is, ebből fakadóan gyakran fogtok olyan receptekkel találkozni az oldalon melyek elkészítéséhez ezt a gépet használjuk. Íme egy kompromisszummentes grillcsirke. Kívül extra ropogós bőrrel, belül szaftosan omlós húsrészekkel.

Hozzávalók:

1 db grillezni való csirke, 1400g

A fűszerkeverékhez:

1 gerezd fokhagyma
szárított majoránna
szárított kakukkfű
frissen őrölt bors
szárított bazsalikom
édes fűszerpaprika
1 csurrantásnyi olívaolaj

fél citrom

Elkészítése:

A fokhagymát és a fűszereket kőmozsárba szórom.

Összedörzsölöm azokat a pirospaprikával együtt.

Egy csurrantásnyi olívaolaj adja meg a kellő, kenhető állagot.

Íme a csodás pácanyag.

A csirkét besózom kívül.

Besózom belül.

A hasüregébe néhány citromszeletet teszek.

Gumispatulával rászedem a pácanyagot.

Egyenletesen bemasszírozom a csirke bőrébe, majd a pipit a forrólevegős fritőz kosarába helyezem.

160 fokon, 30 percig sütöm.

Megfordítom, és 160 fokon további 40 percig sütöm.

Az utolsó sütési fázis következik: 180 fokon további 5 percig sütöm, az extra piros és tökéletesen ropogós bőr érdekében.

Azonnal tálalom, így forrón. Friss kenyeret és házi savanyúságokat tettem mellé.

A bőre harsogva ropog, a húsa omlósan szaftos, alig vártuk hogy felfalhassuk. Nem sok maradt belőle másnapra.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük