Lazac forrólevegős fritőzben készítve

Lazac forrólevegős fritőzben készítve

Kedves barátainktól kaptunk egy forró levegős fritőzt, azóta nagy örömmel készítünk benne mindet is, ebből fakadóan gyakran fogtok olyan receptekkel találkozni az oldalon melyek elkészítéséhez ezt a gépet használjuk. Íme egy kompromisszummentes lazacszelet. Kívül extra ropogós bőrrel, belül szaftosan omlós. Medvehagymás köleskását és ehető gyomokkal készült salátát adtunk mellé. Próbáljátok ki ti is! Ha nincs forró levegős fritőzötök, akkor légkeveréses sütőben vagy serpenyőben is elkészíthető.

Hozzávalók:

1 szelet lazacfilé 180 g

Íme a pompás lazacszeletkém.

Elkészítése:

A lazacszelet minden oldalát alaposan megsózom.

Enyhén borsozom.

A forrólevegős fritőzbe teszem a rácsot, arra egy sütőpapír darabot, ezen sütöm készre a halat. Így a rács nem mélyed bele a lágy halhúsba, és a forró levegő is jól körbe tudja járni minden oldalát, szép egyenletesen fog sülni. 12 perc alatt, 200 fokon készre sütöm.

Megvágom a friss medvehagymát, és elkeverem a megfőtt kölessel.

Egy mini kockakeret segítségével formázom meg a kölesköretemet.

A tányérra teszem a meleg köleskockát, mellé a friss salátámat.

A salátát megöntözöm vinaigrette öntettel.

Kényelmesen, kiemelkedően finom halhúst készíthetünk ezzel a módszerrel, olaj felhasználása nélkül.

Íme az ínycsiklandóan illatozó, kívül ropogós, belül szaftos lazacszelet, a hozzá szánt köretek társaságában.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük