Gyakran eszünk reggelire egyszerű tojásételeket, azzal egészítjük ki, ami a hűtőben épp rendelkezésre áll. Hipp-hopp elkészíthető, laktató és egészséges, elegendő energiát ad a reggeli induláshoz. Szánjatok időt a reggelizésre, készítsetek ti is spenótpesztóval megbolondított sajtos omlettet.
Hozzávalók:
3 db tojás
néhány tekerésnyi só
10 g olívaolaj
40 g ementáli sajt
40 g spenót pesztó
egy marék a szokásos ehető gyomos salátakeverékünkből
Elkészítése:
Felütöm a tojásokat.
Sózom.
Felverem egy villával a tojásokat.
Kevés olívaolajat teszek a serpenyőbe, és enyhén előmelegítem.
Az enyhén előmelegített serpenyőbe öntöm a felvert tojásokat.
Megszórom a durvára reszelt ementáli sajttal.
Óvatosan félbehajtom.
Lassan sercegtetem, hogy a sajt jól ellágyuljon a közepén.
Vastagon megkennem a spenótpesztóval.
Megejtem a következő hajtást is.
Hagyom, hogy átmelegedjen.
A serpenyőből a tányérra csúsztatom a négyfelé hajtott tojáslepényemet a saláta mellé.
Íme a csodás omlett kettévágva, a kibuggyanó sajt és a spenót pesztó nem engedi, hogy tovább várjak vele, be kell falnom melegében.