Ecetes fokhagyma bazsalikomvirággal

Ecetes fokhagyma bazsalikomvirággal

7_ecetes_fokhagyma.jpg

A kovászos uborkás üvegben úszkáló fokhagymadarabokat vadászgatva jutott eszembe, hogy miért ne csináljunk savanyított fokhagymát. Csináltunk. 

W.

Hozzávalók:

Üvegenként:

1 fej fokhagyma
1 pici chili
8 szem zöldbors
1 db bazsalikomvirág (pici szárított bazsalikom is megfelel)

A felöntőléhez:

250 g víz
100 g cukor
30 g ecet (20%-os)
25 g só

1_ecetes_fokhagyma.jpg

Elkészítés:  

A megtisztított foghagymagerezdeket szorosan egymás mellé az üvegbe teszem, közé szórom az egész zöldborsot, és a chilit is. A bazsalikomvirág a fűszeres íz kialakításán túl, fotogénné is tesz ezt az egyszerű savanyúságot.

2_ecetes_fokhagyma.jpg

Ráöntöm a frissen felforralt savanyúság levet. 

3_ecetes_fokhagyma.jpg

Még így, forrón lezárom a kupakkal.

5_ecetes_fokhagyma.jpg

Szépséges, finom és tartós lett az eredmény.

6_ecetes_fokhagyma.jpg

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük