A kovászos uborkás üvegben úszkáló fokhagymadarabokat vadászgatva jutott eszembe, hogy miért ne csináljunk savanyított fokhagymát. Csináltunk.
W.
Hozzávalók:
Üvegenként:
1 fej fokhagyma
1 pici chili
8 szem zöldbors
1 db bazsalikomvirág (pici szárított bazsalikom is megfelel)
A felöntőléhez:
250 g víz
100 g cukor
30 g ecet (20%-os)
25 g só
Elkészítés:
A megtisztított foghagymagerezdeket szorosan egymás mellé az üvegbe teszem, közé szórom az egész zöldborsot, és a chilit is. A bazsalikomvirág a fűszeres íz kialakításán túl, fotogénné is tesz ezt az egyszerű savanyúságot.
Ráöntöm a frissen felforralt savanyúság levet.
Még így, forrón lezárom a kupakkal.
Szépséges, finom és tartós lett az eredmény.