Őszi saláta libamájjal

Őszi saláta libamájjal

00_libamaj_salata.jpg

Ezt a fantasztikus, őszt idéző salátát a maradék kakukkfüves BBQ libamájunkhoz találtuk ki. Ennek hiányában forró serpenyőben pirítsátok meg a májakat a recept szerinti fűszerezéssel!

A saláta gerincét tehát a libamáj adja, amihez kitűnően illik a szilva és a dió. Ezeknek a hozzávalóknak kétféle salátával ágyaztunk meg: tölgy és római salátákat tépkedtünk a tányérra. A salátát a klasszikus citromos-olívás öntet frissíti.

01_libamaj_salata.jpg

Hozzávalók:

Az öntethez:

50 g extra szűz olívaolaj
50 g citromlé
0,5 – 1 evőkanál méz (ízlés szerint)
fél teáskanál kakukkfű
bors

A salátához:

tölgy saláta
római saláta
néhány szem szilva
néhány szem ringló
dió

2 db BBQ libamáj

Elkészítése:

Az öntethez egy kisebb befőttes üvegbe öntöm az olajat és citromlevet.

02_libamaj_salata.jpg

Ízesítem kakukkfűvel, sóval, borssal és egy kevés mézzel.

03_libamaj_salata.jpg

Mehet a kupak az üvegre, és jól összerázom.

12_libamaj_salata.jpg

A diót száraz serpenyőben megpirítom.

04_libamaj_salata.jpg

A szilvát felezem, a ringlót cikkekre vágom, és szintén száraz serpenyőben pirítom.

05_libamaj_salata.jpg

Akkor vannak készen, ha a bennük lévő cukor a felületükön már karamellizálódik, de a gyümölcs még roppanós.

06_libamaj_salata.jpg

A  forró füstön készült pecsenye libamájakat félbe vágom.  

07_libamaj_salata.jpg

A megmosott, nagyobb falatokra tépkedett salátát a tányérra teszem.

08_libamaj_salata.jpg

Megpakolom a karamellizált szilvával, a pörköltdióval és a füstölt májjal. 

09_libamaj_salata.jpg

Végül meglocsolom a citromos-olívás öntettel.

10_libamaj_salata.jpg

Remek színek, remek ízharmónia, pillanatok alatt elfogyott. 🙂 

11_libamaj_salata.jpg

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük