
Ezt a fantasztikus, őszt idéző salátát a maradék kakukkfüves BBQ libamájunkhoz találtuk ki. Ennek hiányában forró serpenyőben pirítsátok meg a májakat a recept szerinti fűszerezéssel!
A saláta gerincét tehát a libamáj adja, amihez kitűnően illik a szilva és a dió. Ezeknek a hozzávalóknak kétféle salátával ágyaztunk meg: tölgy és római salátákat tépkedtünk a tányérra. A salátát a klasszikus citromos-olívás öntet frissíti.

Hozzávalók:
Az öntethez:
50 g extra szűz olívaolaj
50 g citromlé
0,5 – 1 evőkanál méz (ízlés szerint)
fél teáskanál kakukkfű
bors
só
A salátához:
tölgy saláta
római saláta
néhány szem szilva
néhány szem ringló
dió
Elkészítése:
Az öntethez egy kisebb befőttes üvegbe öntöm az olajat és citromlevet.

Ízesítem kakukkfűvel, sóval, borssal és egy kevés mézzel.

Mehet a kupak az üvegre, és jól összerázom.

A diót száraz serpenyőben megpirítom.

A szilvát felezem, a ringlót cikkekre vágom, és szintén száraz serpenyőben pirítom.

Akkor vannak készen, ha a bennük lévő cukor a felületükön már karamellizálódik, de a gyümölcs még roppanós.

A forró füstön készült pecsenye libamájakat félbe vágom.

A megmosott, nagyobb falatokra tépkedett salátát a tányérra teszem.

Megpakolom a karamellizált szilvával, a pörköltdióval és a füstölt májjal.

Végül meglocsolom a citromos-olívás öntettel.

Remek színek, remek ízharmónia, pillanatok alatt elfogyott. 🙂

