A tepertőkrém intézményével a napköziben tízóraira vagy uzsonnára megkent, bepuhult héjú kenyéren találkoztam először Kádár elvtárs ajándékaként a felnövő kisdobos, később úttörő nemzedék számára.
Hát na, ez a töpikrémes kenyér már nem az a töpikrémes kenyér. Friss, ropogós héjú bagettszeleteket kentünk meg gazdagon a házi kacsatepertőből készült krémmel, amit pont annyira fűszereztünk, hogy még jobban kiemeljük a tepertő ízét, de semmiképpen se nyomjuk el azt. Nem maradhatott le a nagyon finomra vágott lilahagyma és néhány vékonyka szelet chili sem. Az összhatást egy réti here virággal tettük szebbé.
Hozzávalók:
280 g kacsatepertő
48 g dijoni mustár
só
bors
A tálaláshoz:
bagett
lilahagyma
chili
réti here
Elkészítése:
A tepertőt aprítóba teszem.
Hozzáadom a mustárt.
Sózom.
Borsozom és olyan állagúra darálom, hogy még maradjanak benne ropogós darabkák.
Friss, ropogós bagettszeleteket kentem meg a krémmel, apróra vágott lila hagymával szórtam meg, néhány karika chilivel bolondítottam meg, és díszítésként réti here virágot szedtem rá a kertben.
Egy kérdés: Hogy jött ki a 48 gramm mustár :-)? Egyéni szoc probléma, de én utálom a túl mustáros tepertőkrémet, úgy hajítottam ki múltkor is 2 falat után ahogy kell. Hogy ez 48 gramm sok vagy kevés, nem tudom, a dijoni mustárnak elég erős az íze, de érzésem szerint fele ennyi is elég bele.
@Komojtalan: Mustár és ízlés dolga. 🙂 Nekünk ennyi kellett bele.