Kefíres kevert

Kefíres kevert

02_meggyes_kevert.jpg

Régebben nem értékeltem túl sokra a kevert tésztákat, nem találtam benne elég izgalmat. Igazából ezt a sütit is csak próbaképpen csináltam meg, de igen kellemes csalódás volt. A tészta a kefirtől picit savanykás, ami kifejezetten tetszett. Szóval ezt a receptet jól eltettem magamnak, más gyümölccsel, csokival is ki fogom próbálni, ráadásul mindössze 10 perc munka van vele, a többi a sütő dolga.

Hozzávalók:

200 g kefír
300 g finomliszt (bl55)
100 g napraforgó olaj vagy repceolaj
250 g kristálycukor
4 db tojás (M)
1 csomag sütőpor
300 g gyümölcs
porcukor (vaníliás)

Elkészítése:

Egy tálban elkeverem a lisztet a sütőporral. Egy másik edényben összekeverem a kefírt, tojást, olajat, cukrot, amit aztán a sütőporos lisztre öntök. Jól elkeverem az alapanyagokat.
Papírral bélelt tepsibe öntöm a masszát. A tetejét megpakolom gyümölccsel. 180 fokos sütőben körülbelül 30 perc alatt megsül.
Vaníliás porcukorral meghintve tálalom.

01_meggyes_kevert.jpg

2 thoughts on “Kefíres kevert

  1. liszt+olaj+cukor kombò a legjobb ùt a kettes tìpusù diabèteszhez.. èrdemes egèszsègesebb, lassan felszìvòdò szènhidràtokkal helyettesìteni az osszetevoket, ma màr rengeteg alternìva kozul lehet vàlasztani, nem kell mèrgezni a csalàdot.

  2. @potato9: Amennyit pötyögtél feleslegesen, annyi erővel már át is írhattad volna a receptet és nem kellett volna általánosságokat pufogtatni. Több haszna lett volna…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük