Tepertőkrém

Tepertőkrém

00_tepertokrem.jpg

A tepertőkrém intézményével a napköziben tízóraira vagy uzsonnára megkent, bepuhult héjú kenyéren találkoztam először Kádár elvtárs ajándékaként a felnövő kisdobos, később úttörő nemzedék számára.

Hát na, ez a töpikrémes kenyér már nem az a töpikrémes kenyér. Friss, ropogós héjú bagettszeleteket kentünk meg gazdagon a házi kacsatepertőből készült krémmel, amit pont annyira fűszereztünk, hogy még jobban kiemeljük a tepertő ízét, de semmiképpen se nyomjuk el azt. Nem maradhatott le a nagyon finomra vágott lilahagyma és néhány vékonyka szelet chili sem. Az összhatást egy réti here virággal tettük szebbé.

Hozzávalók:

280 g kacsatepertő
48 g dijoni mustár

bors

A tálaláshoz:

bagett
lilahagyma
chili
réti here

Elkészítése:

A tepertőt aprítóba teszem.

01_tepertokrem.jpg

 Hozzáadom a mustárt. 

02_tepertokrem.jpg

 Sózom.

03_tepertokrem.jpg

 Borsozom és olyan állagúra darálom, hogy még maradjanak benne ropogós darabkák. 

04_tepertokrem.jpg

Friss, ropogós bagettszeleteket kentem meg a krémmel, apróra vágott lila hagymával szórtam meg, néhány karika chilivel bolondítottam meg, és díszítésként réti here virágot szedtem rá a kertben. 

05_tepertokrem.jpg

 

2 thoughts on “Tepertőkrém

  1. Egy kérdés: Hogy jött ki a 48 gramm mustár :-)? Egyéni szoc probléma, de én utálom a túl mustáros tepertőkrémet, úgy hajítottam ki múltkor is 2 falat után ahogy kell. Hogy ez 48 gramm sok vagy kevés, nem tudom, a dijoni mustárnak elég erős az íze, de érzésem szerint fele ennyi is elég bele.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük