A technológia ugyanaz, mint a klasszikus, menzás paradicsomlevesnél, de az alapanyagok minőségére nagyon ügyeltünk, fűszerezést pedig a kedvünkre igazítottuk. Még így sem a konyhaművészet csúcsa ez a leveske, de körülbelül 10 perc alatt elkészül, ideális egy sietős hétköznapon. Arra különösen érdemes odafigyelni, hogy a paradicsompüré finom, ízes, kiváló minőségű legyen.
Hozzávalók:
25 g olívaolaj
30 g zabliszt
500 g paradicsompüré
fél fej vöröshagyma
35 g kristálycukor vagy 40 g eritrit
100 g maasdamer
oregánó
bazsalikom
kakukkfű
só
víz
Elkészítése:
Az olívaolajból és zablisztből világos rántást készítek. Elkeverem benne a paradicsompürét, majd felengedem annyi vízzel, hogy elérjem a megfelelő állagot.
A fél hagymát (nem vágom fel, mert a végén kiszedem) a levesbe teszem.
Fűszerezem sóval, cukorral (eritrittel, ha cukormentesen szeretném), oregánóval, bazsalikommal, kakukkfűvel.
Néhány percig forralom és már készen is van.
Reszelt sajttal, friss bazsalikommal tálalom.