Sült kolbász sörös káposztával

Sült kolbász sörös káposztával

00_kolbasz_kaposzta.jpg

Számomra a sült kolbászhoz a vele sült krumpli és savanyú káposzta a tökéletes köret. Gyerekkori emlékeimben is így él, a családtagok és rokonok is mindig így készítették. A hagyományt színesítvén a köretet meglocsoltam sörrel, így még teltebb, ízesebb lett.

Hozzávalók:

800 g sütni való kolbász
500 g burgonya
500 g savanyú káposzta
1 fej vöröshagyma
200 g sör
3 db babérlevél
fűszerkömény
majoranna
bors

petrezselyemzöld

Elkészítése:

Egy tepsibe teszem a savanyú káposztát, melyet előzetesen átöblítek és kinyomkodok, ha túl savanyúnak ítélem. Beleteszem a kockára vágott krumplit és egy nagy fej félkarikára vágott vöröshagymát. Összeforgatom a fűszerekkel: minimális sóval, borssal, majorannával és babérlevéllel. Ráteszem a kolbászokat, és alufólia alatt, 180 fokon sütöm 60 percet, majd alufólia nélkül 20 percet.

01_kolbasz_kaposzta.jpg

Íme a Trappista söröcske, amivel majd jól meglocsoljuk.

02_kolbasz_kaposzta.jpg

A kolbászokat leszedem, hogy ne süljenek túl, a tepsiben maradt káposztára öntök a sörből.

03_kolbasz_kaposzta.jpg

Gyakori kevergetés mellett további 30 percet sütöm, rákapcsolva a légkeverést segítve ezzel a káposzta alatt levő lé redukálódását.

04_kolbasz_kaposzta.jpg

Igazi téli étel, erőteljes „pörzsös”, savanykás ízek jellemzik, ha valaki kívánja, egy kanál tejföllel bársonyosabbá teheti, kevés vágott petrezselyem frissítheti a tömény élvezetet. 

05_kolbasz_kaposzta.jpg

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük