
Egyszerű, gyors és fantasztikusan finom ételt szerettünk volna készíteni ebből a remek alapanyagból, ráadásul mindezt kevés munkával. Külön felhívnám a becses olvasóközönség figyelmét a halacska mosolyára. 🙂
Hozzávalók:
a halhoz:
4 db aranydurbincs
4 db babér
8 szelet citrom
4 db fekete olajbogyó
olívaolaj
só
a burgonyához:
1200 g héjában gőzölt burgonya
olívaolaj
oregano
szerecsendió
bors
só
a káposztasalátához:
240 g csalamádé
75 g házi majonéz
50 g tejföl
Elkészítése:
Elkészítem a majonézes káposztasalátát, könnyű dolgom lesz, a csalamádés üveg tartalmát egy szűrőben jól lecsepegtetem.

Ráteszem a majonézt.

A tejfölt is hozzáadom és elkeverem.

A káposztasalátám tálalásra kész.

Elkészítem a tepsis burgonyát. A burgonyát tűzálló üvegtálba teszem és folpackal lefedve, mikrohullámú sütőben 10 perc alatt megpuhítom, ha kicsit kihűlt cikkekre vágom. Rászórom a fűszereket és a sót.

Olívaolajat öntök rá, átforgatom, hogy jól bevonja a fűszerréteg.

Sütőpapírral bevont tepsibe teszem a burgonyacikkeket a héjas felükkel lefelé. 220 fokon, 30 perc alatt sütöm készre, aranybarnára, ropogósra.

A megtisztított halat alaposan besózom kívül és belül.

A szeme helyére egy aszalt olajbogyó kerül.

A hasüregébe citromkarikát és babérlevelet teszek.

Enyhén meglocsolom olívaolajjal. 220 fokon, légkeveréssel kb. 20 perc alatt készre sütöm.

Íme a szépséges, tálalásra kész tepsis krumpli.

A halacskák is elkészültek és illatozva gőzölögnek.

Megkezdem a tálalást, tálacskára teszem a káposztasalátát.

Alulra teszem a krumplit, rá a halat, mellé a káposztasalátát.

