
Kedves barátainktól kaptunk egy forrólevegős fritőzt, azóta nagy örömmel készítünk benne mindet is, ebből fakadóan gyakran fogtok olyan receptekkel találkozni az oldalon melyek elkészítéséhez ezt a gépet használjuk. Íme egy kompromisszummentes grillcsirke. Kívül extra ropogós bőrrel, belül szaftosan omlós húsrészekkel.
Hozzávalók:
1 db grillezni való csirke, 1400g
A fűszerkeverékhez:
1 gerezd fokhagyma
szárított majoránna
szárított kakukkfű
frissen őrölt bors
szárított bazsalikom
édes fűszerpaprika
1 csurrantásnyi olívaolaj
só
fél citrom
Elkészítése:
A fokhagymát és a fűszereket kőmozsárba szórom.

Összedörzsölöm azokat a pirospaprikával együtt.

Egy csurrantásnyi olívaolaj adja meg a kellő, kenhető állagot.

Íme a csodás pácanyag.

A csirkét besózom kívül.

Besózom belül.

A hasüregébe néhány citromszeletet teszek.

Gumispatulával rászedem a pácanyagot.

Egyenletesen bemasszírozom a csirke bőrébe, majd a pipit a forrólevegős fritőz kosarába helyezem.

160 fokon, 30 percig sütöm.

Megfordítom, és 160 fokon további 40 percig sütöm.

Az utolsó sütési fázis következik: 180 fokon további 5 percig sütöm, az extra piros és tökéletesen ropogós bőr érdekében.

Azonnal tálalom, így forrón. Friss kenyeret és házi savanyúságokat tettem mellé.

A bőre harsogva ropog, a húsa omlósan szaftos, alig vártuk hogy felfalhassuk. Nem sok maradt belőle másnapra.

