Harcsa udon

Harcsa udon

01_harcsa_udon.jpg

Nemrég betévedtünk egy ázsiai élelmiszereket árusító boltba. Amikor a hatalmas tésztás polchoz értünk, rögtön eszembe jutott a hűtőben figyelő néhány szelet afrikai harcsa és a halalaplé, ami szintén a sorsára vár. Gondoltam csinálok valamit, ami hajaz az instant tésztaételekre, amiket jó tíz évvel ezelőtt nagyon  „szerettem” a fősuli alatt.
Ez az étel a friss hozzávalóktól és a remek ízesítőktől lett igazán finom: a friss gyömbértől, fokhagymától, chilitől, citromtól és lime-tól.    

Hozzávalók:

3 szelet afrikai harcsa
175 g udon tészta
1 fej vöröshagyma
1 kisebb zeller nyolcada
2 gerezd fokhagyma
3 szelet gyömbér
1 db chili
1 karika lime
1 karika citrom
2 db paradicsom
fél szál sárgarépa
100 g kukorica
1 liter halalaplé
1 szál újhagyma zöldje
fél teáskanál fűszerpaprika

bors
olaj

Elkészítése:

A hagymát és a zellert kevés olajon megpirítom.

02_harcsa_udon.jpg

Hozzáadom a fokhagymát és a gyömbért.

03_harcsa_udon.jpg

Egy chili kerül bele, hogy enyhén csípős legyen.

04_harcsa_udon.jpg

Következik a kezeletlen citrom és a lime.

06_harcsa_udon.jpg

1-2 perc további pirítást követően beleszórom a felkockázott paradicsomot.

07_harcsa_udon.jpg

Sózom, borsozom, és a fűszerpaprika is belekerül.

16_harcsa_udon.jpg

Felöntöm az alaplével.

09_harcsa_udon.jpg

Amikor a hagyma és a zeller már puha, kiveszem a citrusokat. Rúdmixerrel pürésítem a lábos tartalmát, majd leszűröm.

10_harcsa_udon.jpg

A harcsaszeleteket picit megsózom, állni hagyom 10-15 percig, és a forró lébe teszem néhány percre, majd ki is szedem, tálalásig langyos helyen tartom. Nem szeretném forrón tálalni mert a szálkák evés közbeni eltávolítása nehezebb lehet a túl forró halhúsból.

11_harcsa_udon.jpg

Beleszórom a reszelt sárgarépát, a kukoricát.

12_harcsa_udon.jpg

Rögtön következik a tészta is, öt perc és már készen is van az étel, a tészta a lé egy részét felszívja, ami marad, azt pedig a belőle a kifővő keményítő picit besűríti.

13_harcsa_udon.jpg

A tésztát tányérra szedem, a tetejére kerül egy szelet hal.

14_harcsa_udon.jpg

Újhagyma zöldjével, chilivel és kukoricával színesítem, frissítem az ételt.

15_harcsa_udon.jpg

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük