A klasszikus alapanyagokon és azok arányain nem változtattunk, csak a megjelenést tettük elegánsabbá, különlegesebbé.
W.
Hozzávalók:
1 db kígyóuborka
1 gerezd fokhagyma
3 csipet cukor
só
bors
2 evőkanál tejföl
néhány szál petrezselyem zöld
néhány csepp fehér borecet
Elkészítése:
A kígyóuborkát vékony szalagokra vágom.
Ezeket felcsavarom, 2-3 szalagból készül egy tekercs.
Megsózom a tekercseket.
A frissen őrölt bors sem maradhat el.
Megszórom néhány csipet cukorral, és az apróra vágott fokhagyma is rákerül.
Pipetta segítségével fehér balzsamecetet csepegtetek a rétegek közé.
Így hagyom állni 15-20 percig. Tálaláskor kerül rá a frissen vágott petrezselyemzöld és a tejföl.
Egy medvehagymavirággal koronáztuk meg.
A tejfölös uborkasaláta mi máshoz illene legjobban, mint a csirkepaprikáshoz?