Egy-egy marék ropogós hagymakarikával remekül fel lehet dobni a sült hús – krumplipüré kombót, de szendvicsekbe, hamburgerbe is kiváló. Ha sikerül teljesen vízmentesre sütni, és esetleg marad belőle, akkor kihűlés után hermetikusan záródó edényben tárolva hetek múlva is ropogós marad. Egyébként csak a teszt miatt maradt meg olyan sokáig, különben rájártunk volna. A legjobb persze frissen sütve tálalni.
Az alább leírtaknak megfelelően kockára vágott hagymából is el lehet készíteni, amit ugyan meg lehet venni készen is, de több ezer forintba kerül belőle 1 kiló. Hát na. Így már csak egyetlen dolog szólhat az elkészítése ellen, mégpedig a sütés során keletkező hagymás, olajos szagfelhő, bár minket ez sem szokott visszatartani.
W.
Hozzávalók:
3 fej vörös hagyma
60 g liszt
0,5 l repceolaj
Elkészítése:
A vöröshagymát felkarikázom.
Kicsit átmozgatom, hogy szétessenek a karikák.
Megszórom liszttel, és lerázom róla a felesleget.
Közepesen forró, bő olajban kisütöm.
Egyszerre keveset teszek az olajba, és teljesen vízmentesre sütöm, akkor tökéletes, ha harsogva ropog.
Ha megsült, egy szita segítségével lecsepegtetem, és papírtörlőre borítom, hogy a felesleges olajat minél jobban elszívja róla.
Egyszerű és nagyszerű!