Nálunk a fagyi evés nem csak a meleg napokhoz kötődik, mindig van valamilyen a mélyhűtőben. Fagylaltgép nélkül, nagyon egyszerűen, nagyon kevés munkával, néhány alapanyagból elkészíthető. Az így elkészített gyümölcsfagyinak sokkal intenzívebb az íze, hiszen nem hígítjuk semmilyen tejtermékkel, ugyanakkor a tojásfehérje miatt kellően fel lehet habosítani. A képen látható ostyarúd receptjét itt található.
M.
Hozzávalók:
500 g sárgabarack
100 g xilit vagy cukor
1 tojásfehérje
Elkészítés:
Kimagozom a barackokat.
Egy hosszúkás edénybe teszem őket, ráöntöm a xilitet vagy a cukrot és a tojásfehérjét.
Rúdmixerrel egyneműsítem.
Lefagyasztom a fagylaltalapomat. Amikor tálalni szeretnék belőle néhány adagot, egy kicsit felolvasztom és rúdmixerrel felhabosítom.
Tálaláskor puffasztott amarantos ostyarúddal és begónia virággal díszítettem.