A ropogós textúra elengedhetetlen részévé vált szinte minden ételnek. Ez az ostyaféleség remek kiegészítője lehet az olyan ételeknek, amelyek harmóniáját nem töri meg egy kis édeskés íz. Gyümölcslevesekhez, fagylaltokhoz például ideális.
W.
Hozzávalók:
32 g tojásfehérje
55 g cukor
45 g liszt
A szóráshoz:
puffasztott amarant
fekete szezám
mák
finomítatlan nádcukor
Elkészítése:
A cukrot elkeverem a tojásfehérjével.
Néhány perc múlva hozzákeverem a lisztet is.
Sűrűn folyó, homogén anyagok kell kapnom.
Az ostyamasszát papírból készített tölcsérbe szedem.
Szilikonos sütőpapírra hosszú csíkokat nyomok.
Mákkal, fekete szezámmal, puffasztott amaranttal, barna cukorral szórtam meg őket.
170 fokon sütöm 6-8 percig.
Ecsetet használok, ha ostyalapokat szeretnék készíteni.
A különböző szórások változatossá teszik az ostyalapjaimat.
Ha kihűlés után páramentesen lezárt edényben tartom, sokáig megőrzi ropogósságát.
Óvatosan bánok velük, hisz könnyen eltörhetnek az ostyadíszeim.
Halál egyszerű és jó recept! Az ostyarudak akár édes grissini-nek is titulálhatóak.
nem rossz, de Bettinél ropogós szextúra van! 😀
bettiangyalai.blog.hu/