Ostyarudak és lapok

Ostyarudak és lapok

12_ostya.jpg

A ropogós textúra elengedhetetlen részévé vált szinte minden ételnek. Ez az ostyaféleség remek kiegészítője lehet az olyan ételeknek, amelyek harmóniáját nem töri meg egy kis édeskés íz. Gyümölcslevesekhez, fagylaltokhoz például ideális.  

W.

Hozzávalók:

32 g tojásfehérje
55 g cukor
45 g liszt

A szóráshoz:

puffasztott amarant
fekete szezám
mák
finomítatlan nádcukor

Elkészítése:

A cukrot elkeverem a tojásfehérjével.

1_ostya.jpg

Néhány perc múlva hozzákeverem a lisztet is.

2_ostya.jpg

Sűrűn folyó, homogén anyagok kell kapnom.

3_ostya.jpg

Az ostyamasszát papírból készített tölcsérbe szedem.

4_ostya.jpg

Szilikonos sütőpapírra hosszú csíkokat nyomok. 

5_ostya.jpg

Mákkal, fekete szezámmal, puffasztott amaranttal, barna cukorral szórtam meg őket. 

6_ostya.jpg

170 fokon sütöm 6-8 percig.

7_ostya.jpg

Ecsetet  használok, ha ostyalapokat szeretnék készíteni.

8_ostya.jpg

A különböző szórások változatossá teszik az ostyalapjaimat.

9_ostya.jpg

Ha kihűlés után páramentesen lezárt edényben tartom, sokáig megőrzi ropogósságát.

10_ostya.jpg

Óvatosan bánok velük, hisz könnyen eltörhetnek az ostyadíszeim.

11_ostya.jpg

2 thoughts on “Ostyarudak és lapok

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük