
Ha rendelkezésünkre áll a megfelelő eszköz vagy technológia, akkor néhány hozzávalóból is isteni fogást tudunk kreálni. Ez a BBQ libamáj a füstölőszekrényből kivéve szaftos és krémes, igazi ízorgia. Ami nem fogyott el, azt levákuumoztuk, hűtőbe tettük, és apránként elfogyasztottuk. Hidegen ugyancsak igen élvezhető csemege, például egy salátához is felhasználtuk.
Hozzávalók:
1000 g pecsenye libamáj
150 g füstölt szalonna
2 gerezd fokhagyma
kakukkfű
só
bor
Elkészítése:
A libamájakat megtisztítom.

Sózom és borsozom.

Meghintem kakukkfűvel.

2 gerezd apróra vágott fokhagyma következik.

A fűszereket egyenletesen eloszlatom a májdarabokon.

Vékony szeleteket vágok a füstölt szalonnából, annyit, hogy minden májdarabra jusson egy.

A szalonna szeleteket bevagdosom, így szépen rá fognak simulni a májakra.

Még egy kis kakukkfű, hogy még finomabb és szebb legyen az étel.

A füstölőszekrényt felfűtöm 120 °C-ra.

A májakat rácsra tettük, becsúsztattuk a „csoda kütyübe”, majd másfél óra múlva ilyen gyönyörűen vettük ki:

Így fest kihűlve:


            
                                        
                                        
                                        
Egy ilyen tétellel szerinted lehetne nyerni egy US versenyen? Vagy ők annyira nem esznek belsőséget, hogy esélytelen a dolog? Van egyáltalán belsőség szekció?