Kakukkfüves BBQ libamáj

Kakukkfüves BBQ libamáj

01_libamaj.jpg

Ha rendelkezésünkre áll a megfelelő eszköz vagy technológia, akkor néhány hozzávalóból is isteni fogást tudunk kreálni. Ez a BBQ libamáj a füstölőszekrényből kivéve szaftos és krémes, igazi ízorgia. Ami nem fogyott el, azt levákuumoztuk, hűtőbe tettük, és apránként elfogyasztottuk. Hidegen ugyancsak igen élvezhető csemege, például egy salátához is felhasználtuk.

Hozzávalók:

1000 g pecsenye libamáj
150 g füstölt szalonna
2 gerezd fokhagyma
kakukkfű

bor

füstölőszekrény

Elkészítése:

A libamájakat megtisztítom.

02_libamaj.jpg

Sózom és borsozom.

03_libamaj.jpg

Meghintem kakukkfűvel.

04_libamaj.jpg

2 gerezd apróra vágott fokhagyma következik.

05_libamaj.jpg

A fűszereket egyenletesen eloszlatom a májdarabokon.

06_libamaj.jpg

Vékony szeleteket vágok a füstölt szalonnából, annyit, hogy minden májdarabra jusson egy.

07_libamaj.jpg

A szalonna szeleteket bevagdosom, így szépen rá fognak simulni a májakra.

08_libamaj.jpg

Még egy kis kakukkfű, hogy még finomabb és szebb legyen az étel.

09_libamaj.jpg

A füstölőszekrényt felfűtöm 120 °C-ra.

10_libamaj.jpg

A májakat rácsra tettük, becsúsztattuk a „csoda kütyübe”, majd másfél óra múlva ilyen gyönyörűen vettük ki:

11_libamaj.jpg

Így fest kihűlve: 

12_libamaj.jpg

One thought on “Kakukkfüves BBQ libamáj

  1. Egy ilyen tétellel szerinted lehetne nyerni egy US versenyen? Vagy ők annyira nem esznek belsőséget, hogy esélytelen a dolog? Van egyáltalán belsőség szekció?

Hozzászólás a(z) Papp Sanyi bejegyzéshez Válasz megszakítása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük