BBQ császár

BBQ császár

1_bbq_csaszar.jpg

Mostanában, ha átjön valamelyik barátunk, akkor meglepjük egy jó kis füstöléssel. Így volt ez legutóbb is, bár kérdéses, hogy mennyire örült, hogy 3-4 órát a szemerkélő esőben ücsörögtünk, beszélgettünk. Az viszont biztos, hogy a vacsora egyik legjobban sikerült eleme a BBQ császár volt, amihez házi steak krumplit készítettünk.

A maradékot kis darabokban levákuumoztuk. Az a jó ebben a húsban, hogy hidegen is kitűnő valami jófajta kenyérrel, zöldségekkel, serpenyőben újramelegítve pedig kitűnő feltét főzelékekhez, például paradicsomos káposztához.

2_bbq_csaszar.jpg

Hozzávalók:

1 kg nyers császárszalonna
5 gerezd fokhagyma
őrölt babér
őrölt kömény

bors

füstölőszekrény

Elkészítése:

A császárszalonnát fűszerezzük őrölt babérral és köménnyel, sóval és borssal.

3_bbq_csaszar.jpg

Az apróra vágott fokhagymával nem spórolunk.

4_bbq_csaszar.jpg

A fűszereket alaposan bedörzsölöm. Hűtőbe teszem másnapig.

5_bbq_csaszar.jpg

A füstölőszekrényt 120 °C-ra fűtöm fel.

6_bbq_csaszar.jpg

3-3,5 óra alatt szuper puha és ízes lett.

7_bbq_csaszar.jpg

Melegen és hidegen is kitűnő. Puha, szaftos és intenzíven füstös.

8_bbq_csaszar.jpg

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük