Bárány t-bone házi steakkrumplival, parajsalátával

Bárány t-bone házi steakkrumplival, parajsalátával

15_barany_krumpli.jpg

A minap kaptunk néhány új-zélandi  bárány t-bone steakecskéket. Nem is volt kérdés, hogy elkészítjük vacsorára. A kertből szedtünk hozzá friss rozmaringot. A bárány mellé kívül ropogós, belül omlós steakkrumpli került és bébispenót saláta. 

Hozzávalók:

A steak krumplihoz:

500 g sárga krumpli
2 gerezd fokhagyma
1-2 fújásnyi folyékony füst
fél teáskanál fűszerpaprika
1 teáskanál oregano
vaj
olívaolaj

bors

A salátához:

200 g bébispenót
1 szál sárgarépa
1 db kaliforniai paprika
fekete szezámmag

A vinaigrette-hez:

30 g fehér balzsamecet
40 g dijoni mustár
100 g olívaolaj

bors
20 g méz

A bárányhoz:

6 db bárány t-bone steak
olaj
néhány ág friss rozmaring
sópehely

A mártáshoz:

100 g fehérbor
30 g vaj
friss rozmaring

Elkészítése:

A krumplit cikkekre vágom, sózom, borozom.

1_barany_krumpli.jpg

Fűszerezem az apróra vágott fokhagymával, oregánóval, fűszerpaprikával és folyékony füsttel.

2_barany_krumpli.jpg

A krumplit alaposan összeforgatom a fűszerekkel.

3_barany_krumpli.jpg

Fóliával lefedem, és mikrohullámú sütőbe teszem 3-5 percre, hogy megpuhuljon. A krumplira teszek egy kevés vajat és olívaolajat, így mehet a sütőlemezre. 225 fokos sütőben megpirítom.

5_barany_krumpli.jpg

A vinaigrette hozzávalóit összerázom egy szószos flakonban. A bébi spenótot összekeverem a csíkokra vágott sárgarépával és kaliforniai paprikával. A vinaigrette és a fekete szezámmag közvetlenül a tálalás előtt kerül a zöldségekre. 

barany_sali.jpg

 A báránydarabokat egy kevés repceolajon körbesütöm, közben meghintem sópehellyel.

7_barany_krumpli.jpg

 Mindegyikre teszek egy rozmaring ágacskát.

8_barany_krumpli.jpg

3-4 perc múlva megfordítom a húsokat. A másik oldalára is kerül a rozmaringból és a sópehelyből.

10_barany_krumpli.jpg

A sütőben fejezem be a hús készítését. 200 fokon néhány perc elegendő hozzá. 

10_1_barany_krumpli.jpg

Mire végeztem a salátával, a vinaigrettel és a hússal, elkészült a fűszeres krumpli is: kívül ropogós, belül omlós. Mehet a tányérra a bárány és a saláta mellé.

11_barany_krumpli.jpg

A serpenyőbe, amiben a húsokat sütöttem fehérbort öntök, beledobok néhány rozmaring ágat, ha kellően beforrt vajjal besűrítem. 

12_barany_krumpli.jpg

Ráöntöm a húsokra ezt az ízben gazdag szaftot. 

13_barany_krumpli.jpg

Jól mutatnak a tányéron a mártástól szépen csillogó bárány t-bone-ok. 

14_barany_krumpli.jpg

És az ízük, hát az valami fergeteges volt, kellemesen szaftos maradt a húsok közepe, annak ellenére, hogy egy kicsit vékonykák a szeletek.

16_barany_krumpli.jpg

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük