Túróhab csokoládés keksszel

Túróhab csokoládés keksszel

00_turokrem.jpg

Ez a desszert igen egyszerűen és gyorsan elkészíthető. Az intenzíven citromos és könnyű túróhab mellé csokis keksz darabokat és gránátalma magokat szórtunk. Ilyenkor tavasszal felhasználhatjuk a kertben nyíló, ehető virágokat, mi például most ibolyát tettünk rá.

Hozzávalók:

500 g túró
100 g tejföl
100 g xilit
1 db kezeletlen citrom leve és reszelt héja
200 g tejszín

1 db gránátalma
50 g csokis keksz

néhány ibolya

Elkészítése:

A túrót és a tejfölt egy tálba teszem. Hozzáadom a xilitet, néhány tekerésnyi sót és a citrom levét.

01_turokrem.jpg

Rúdmixerrel homogénre „keverem”.

02_turokrem.jpg

Beleszóróm a reszelt citromhéjat.

03_turokrem.jpg

A tejszínt habbá verem, és két részletben a túróhoz keverem.

04_turokrem.jpg

A csokis kekszet durvára aprítom. 

05_turokrem.jpg

A gránátalma magjait kiszedem a hártyák közül.

06_turokrem.jpg

A túróhabot két evőkanál segítségével megformázom, és a tányérra teszem. Köré szóróm a csokis keksz darabokat és a gránátalma magjait. Néhány ibolyával színesítem a tányért. 

07_turokrem.jpg

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük