
Az afrikai harcsát ezúttal baconben sütöttük meg. A halhús omlós és lágy, a bacon ropog a tetején, a retek frissen, ressen, tavaszias a tányéron, a mustáros tormamártás kellemes harmóniákat teremt. A szénhidrát tartalmát tekintve könnyű, ám mégis tartalmas vacsora lett a végeredmény.
Hozzávalók:
A harcsához:
6 szelet afrikai harcsa
24 szelet bacon
2 gered fokhagyma
só
A mártáshoz:
20 g dijoni mustár
100 g tejszín
100 g tejföl
35 g friss torma
1 teáskanál cukor
1 tesákanál ecet
só
A salátához:
2 csomag apró retek
10 szál medvehagyma
60 g olívaolaj
fél citrom leve
só
bors
Elkészítése:
A harcsaszeleteket megsózom.

Bedörzsölöm az apróra vágott fokhagymával.

A szeletek beborítom a baconnel, és szilikonos sütőpapírral bélelt tepsire teszem azokat. 200 fokon addig sütöm, amíg a bacon ropogósra pirul a tetején.

Lereszelem a tormát, sózom.

Összekeverem a cukorral és az ecettel.

A mártáshoz egy serpenyőben egy picit lepirítom a mustárt.

Felöntöm a tejszínnel.

Hozzáadom a tormát és a tejfölt. Egy pici só is kerül még bele.

Elkészítem az öntetet a reteksalátára. A medvehagymát egy aprítóba teszem.

Néhányat pörgetek rajta az olívaolajjal és a citromlével.

A retkeket negyedelem.

Sózom, borsozom.

Összeforgatom a medvehagymás öntettel.

Remekül mutatnak együtt a tányéron. 🙂

