Baconben sült afrikai harcsa tormamártással és medvehagymás reteksalátával

Baconben sült afrikai harcsa tormamártással és medvehagymás reteksalátával

00_harcsa_bacon_retek.jpg

Az afrikai harcsát ezúttal baconben sütöttük meg. A halhús omlós és lágy, a bacon ropog a tetején, a retek frissen, ressen, tavaszias a tányéron, a mustáros tormamártás kellemes harmóniákat teremt. A szénhidrát tartalmát tekintve könnyű, ám mégis tartalmas vacsora lett a végeredmény.

Hozzávalók:

A harcsához:

6 szelet afrikai harcsa
24 szelet bacon
2 gered fokhagyma

A mártáshoz:

20 g dijoni mustár
100 g tejszín
100 g tejföl
35 g friss torma
1 teáskanál cukor
1 tesákanál ecet

A salátához:

2 csomag apró retek
10 szál medvehagyma
60 g olívaolaj
fél citrom leve

bors

Elkészítése:

A harcsaszeleteket megsózom.

01_harcsa_bacon_retek.jpg

Bedörzsölöm az apróra vágott fokhagymával.

02_harcsa_bacon_retek.jpg

A szeletek beborítom a baconnel, és szilikonos sütőpapírral bélelt tepsire teszem azokat. 200 fokon addig sütöm, amíg a bacon ropogósra pirul a tetején.

03_harcsa_bacon_retek.jpg

Lereszelem a tormát, sózom.

04_harcsa_bacon_retek.jpg

Összekeverem a cukorral és az ecettel.

05_harcsa_bacon_retek.jpg

A mártáshoz egy serpenyőben egy picit lepirítom a mustárt.

06_harcsa_bacon_retek.jpg

Felöntöm a tejszínnel.

07_harcsa_bacon_retek.jpg

Hozzáadom a tormát és a tejfölt. Egy pici só is kerül még bele.

08_harcsa_bacon_retek.jpg

Elkészítem az öntetet a reteksalátára. A medvehagymát egy aprítóba teszem.

09_harcsa_bacon_retek.jpg

Néhányat pörgetek rajta az olívaolajjal és a citromlével.

10_harcsa_bacon_retek.jpg

A retkeket negyedelem. 

11_harcsa_bacon_retek.jpg

Sózom, borsozom.

12_harcsa_bacon_retek.jpg

Összeforgatom a medvehagymás öntettel.

13_harcsa_bacon_retek.jpg

Remekül mutatnak együtt a tányéron. 🙂

15_harcsa_bacon_retek.jpg

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük