Az afrikai harcsát ezúttal baconben sütöttük meg. A halhús omlós és lágy, a bacon ropog a tetején, a retek frissen, ressen, tavaszias a tányéron, a mustáros tormamártás kellemes harmóniákat teremt. A szénhidrát tartalmát tekintve könnyű, ám mégis tartalmas vacsora lett a végeredmény.
Hozzávalók:
A harcsához:
6 szelet afrikai harcsa
24 szelet bacon
2 gered fokhagyma
só
A mártáshoz:
20 g dijoni mustár
100 g tejszín
100 g tejföl
35 g friss torma
1 teáskanál cukor
1 tesákanál ecet
só
A salátához:
2 csomag apró retek
10 szál medvehagyma
60 g olívaolaj
fél citrom leve
só
bors
Elkészítése:
A harcsaszeleteket megsózom.
Bedörzsölöm az apróra vágott fokhagymával.
A szeletek beborítom a baconnel, és szilikonos sütőpapírral bélelt tepsire teszem azokat. 200 fokon addig sütöm, amíg a bacon ropogósra pirul a tetején.
Lereszelem a tormát, sózom.
Összekeverem a cukorral és az ecettel.
A mártáshoz egy serpenyőben egy picit lepirítom a mustárt.
Felöntöm a tejszínnel.
Hozzáadom a tormát és a tejfölt. Egy pici só is kerül még bele.
Elkészítem az öntetet a reteksalátára. A medvehagymát egy aprítóba teszem.
Néhányat pörgetek rajta az olívaolajjal és a citromlével.
A retkeket negyedelem.
Sózom, borsozom.
Összeforgatom a medvehagymás öntettel.
Remekül mutatnak együtt a tányéron. 🙂