Savanyú tőgy

Savanyú tőgy

00_savany_togy.jpg

Ritka csemege a tehéntőgy a hentespultok kavalkádjában, és mi nyitottak vagyunk az extrémebbnek számító alapanyagokra is, így nem hagyhattuk ott, ki kellett, hogy próbáljuk. Nem bántuk meg, hiszen tejes, vajas ízű, nagyon finom rántva és pörköltnek is, itt most a savanyú változatát láthatjátok, amit kaporral dobtunk fel és gyönyörű rizstésztával tálaltunk. 

Hozzávalók:

500 g tehéntőgy
2 gerezd fokhagyma
1 db babérlevél
1 szelet citrom
2 gerezd fokhagyma
10 szem egészbors

40 g vaj
4 szál újhagyma
2 gerezd fokhagyma
1 db kaliforniai paprika

1 db tv paprika
2 evőkanál tejföl
1 csokor kapor

néhány csepp fehér balzsamecet

bors

rizstészta
víz

Elkészítése: 

A tőgyet szeletekre vágom, kiáztatom,  többször átmosom. 

01_rantott_togy.jpg

Citrommal, babérral, borssal, 2 gerezd fokhagymával előfőzöm, 3 és fél óra alatt puhult meg tökéletesen.

02_rantott_togy.jpg

Amíg a tőgy puhul a főzővizében, addig vajat olvasztok, rádobom az újhagymakarikákat. 

01_savany_togy.jpg

Mehet a fokhagyma is.

02_savany_togy.jpg

Kis idő múlva a színes paprikacsíkok is a serpenyőbe kerülnek. 

03_savany_togy.jpg

Sózom, borsozom a zöldségeket.

04_savany_togy.jpg

Rádobom az előfőzött, csíkokra vágott tőgyet. 

05_savany_togy.jpg

A körete ez a szépséges rizstészta lesz. 

06_savany_togy.jpg

Leforrázom a rizstésztát. 

07_savany_togy.jpg

A forrázóvizével felöntöm egy kicsit a félkész ragumat.

08_savany_togy.jpg

Egy kis tejföllel lágyítok rajta. 

09_savany_togy.jpg

A frissítésről egy zöldellő kaporcsokor gondoskodik, amit finomra vágok, és a rotyogó raguba szórok. Nem forralom már sokáig.

10_savany_togy.jpg

Egy csurrantás fehér balzsamecet gondoskodik a kellemesen savanykás ízről. 

11_savany_togy.jpg

Tálaláskor friss kaporlevélkékkel díszítem.  Próbáljátok ki Ti is!

12_savany_togy.jpg

2 thoughts on “Savanyú tőgy

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük