Ritka csemege a tehéntőgy a hentespultok kavalkádjában, és mi nyitottak vagyunk az extrémebbnek számító alapanyagokra is, így nem hagyhattuk ott, ki kellett, hogy próbáljuk. Nem bántuk meg, hiszen tejes, vajas ízű, nagyon finom rántva és pörköltnek is, itt most a savanyú változatát láthatjátok, amit kaporral dobtunk fel és gyönyörű rizstésztával tálaltunk.
Hozzávalók:
500 g tehéntőgy
2 gerezd fokhagyma
1 db babérlevél
1 szelet citrom
2 gerezd fokhagyma
10 szem egészbors
40 g vaj
4 szál újhagyma
2 gerezd fokhagyma
1 db kaliforniai paprika
1 db tv paprika
2 evőkanál tejföl
1 csokor kapor
néhány csepp fehér balzsamecet
só
bors
rizstészta
víz
só
Elkészítése:
A tőgyet szeletekre vágom, kiáztatom, többször átmosom.
Citrommal, babérral, borssal, 2 gerezd fokhagymával előfőzöm, 3 és fél óra alatt puhult meg tökéletesen.
Amíg a tőgy puhul a főzővizében, addig vajat olvasztok, rádobom az újhagymakarikákat.
Mehet a fokhagyma is.
Kis idő múlva a színes paprikacsíkok is a serpenyőbe kerülnek.
Sózom, borsozom a zöldségeket.
Rádobom az előfőzött, csíkokra vágott tőgyet.
A körete ez a szépséges rizstészta lesz.
Leforrázom a rizstésztát.
A forrázóvizével felöntöm egy kicsit a félkész ragumat.
Egy kis tejföllel lágyítok rajta.
A frissítésről egy zöldellő kaporcsokor gondoskodik, amit finomra vágok, és a rotyogó raguba szórok. Nem forralom már sokáig.
Egy csurrantás fehér balzsamecet gondoskodik a kellemesen savanykás ízről.
Tálaláskor friss kaporlevélkékkel díszítem. Próbáljátok ki Ti is!
állaga mint a pacal? mire hasonlit?
@Burgermeister: hasonló, mint a borjúmirigy