Reteksaláta

Reteksaláta

01_reteksalata.jpg

Egész évben könnyen hozzáférhetők a különböző fajta retkek, de a kora tavaszi hónapos retek a legfinomabb, érdemes belőle fogyasztani, hiszen remek ásványi anyag és vitamin forrás. Élénk színeivel szemet gyönyörködtető a tányéron. Friss, karakteres, komplex ízét nem érdemes elnyomni. Ehhez az egyszerű salátához jégcsap retket és hónapos retket használtunk, pici rizsecettel savanyítottuk, pirított szezámmal tálaltuk.

Hozzávalók:

fél jégcsapretek
2 csomó hónapos retek
5 evőkanál rizsecet (3%)
1 teákanál cukor

1 evőkanál szezám
1 evőkanál fekete szezám

Elkészítése:

A retkek szárát levágom, de a zsenge zöld részből rajta hagyok egy keveset, mert remek íze van és jól is mutat. Alaposan megmosom, ügyelve a gyökeres résznél és a szárnál megbúvó szennyeződésekre, nem maradhat rajta homok, mert akkor korcogni fog a fogunk alatt, ez semmiképpen sem kívánatos tulajdonsága egy salátának.

02_reteksalata.jpg

A hónapos retket negyedekre, a meghámozott jégcsap retket kis hasábokra vágom. 

03_reteksalata.jpg

Szépek így együtt.

04_reteksalata.jpg

Meglocsolom a rizsecettel, sózom és egy pici cukrot is teszek rá. Jól összekeverem.

05_reteksalata.jpg

Végül a pirított szezám és fekete szezám kerül rá. 

06_reteksalata.jpg

One thought on “Reteksaláta

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük