Van akinek a SZOT-üdülők tömegmenzás, villacsörömpöléses hangulata jut róla az eszébe, van akinek egy gyorsan elkészíthető vasárnapi ebéd. Semmi extra, egy klasszikus, jól bevált recept, amivel nem lehet mellélőni.
Hozzávalók:
800 g csirkemell
3 db tojás
finomliszt
só
olaj a sütéshez
240 g rizs
25 g olaj
fél fej vöröshagyma
130 g zöldborsó
20 g vaj
1 csokor petrezselyem
Elkészítése:
A csirkemellet felszeletelem, megsózom, hűtőben hagyom állni 15-20 percet.
A rizst megmosom, lecsepegtetem. Forró olajon üvegesre pirítom, forró, sós, dupla mennyiségű vízzel felöntöm. A fél hagymát beleteszem, amit a végén majd ki fogok szedni.
Alcsony lángon, lefedve, keverés nélkül párolom, majd 15 perc múlva villával fellazítom.
A zöldborsót egy kevés vajon megpárolom és a rizshez keverem. Végül a finomra vágott petrezselyemzöldet is belforgatom.
A tojásokat sóval, liszttel sűrű palacsinta tésztává keverem, ez a párizsi massza.
A csirkemell szeleteket lisztbe, majd a párizsi masszába forgatom.
Bő, nem túl forró olajban sütöm a csirkét. A felesleges zsiradékot lecsöpögtetem.
Én tejet is szoktam tenni a palacsintatésztába – mivel lényegében abba forgatjuk bele a belisztezett husit kisütés előtt.
Ez az „Orly módra” készült rántott hús. A „párizsi módra” készült húsnál a zsemlemorzsa kimarad, csak lisztbe és felvert tojásba mártjuk.
Hol a zsemlemorzsa?
Fúúú ez az okj oktatóanyagban hibásan leírt recept(kimarad a zsemlemorzsa) egy az egyben idemásolva, ez így eléggé ciki.