Padlizsánleves

Padlizsánleves

00_padlizsan_leves.jpg

A padlizsánból ezúttal krémlevest készítettünk. Magát a levest meghagytuk igen natúrnak, hogy a padlizsán nem túl erős ízét ne nyomjuk el. Viszont az ételből mégsem maradhatott ki a hagyma és a fokhagyma, hiszen a padlizsán kívánja ezeket az ízesítőket, így olívaolajon pirított hagymákkal és ropogós hagymával tálaltuk. Hogy frissebb legyen a leves, görög joghurt és petrezselyem is került a tányérra. Minden falat más és más. 

01_padlizsan_leves.jpg

Hozzávalók:

5 db padlizsán
300 g görög joghurt
víz

bors

65 g olívaolaj
1 fej fehérhagyma
2 gerezd fokhagyma
kakukkfű

görög joghurt
petrezselyem

Elkészítése:

A padlizsánokat 180 fokos sütőben puhára sütöm.

02_padlizsan_leves.jpg

Hagyom egy kicsit hűlni, majd lehúzom a héját, és felkockázva egy turmixgép edényébe teszem.

03_padlizsan_leves.jpg

Sózom, borsozom, és hozzákanalazom a görög joghurtot. Összeturmixolom annyi vízzel, hogy krémleves állagot kapjak. A levest felforralom.

04_padlizsan_leves.jpg

A fehérhagymát finomra vágom, enyhén megpirítom az olívaolajban.

05_padlizsan_leves.jpg

Sózom.

06_padlizsan_leves.jpg

Egy kevés kakkukfűvel ízesítem.

07_padlizsan_leves.jpg

Az utolsó egy percben kerül a serpenyőbe a fokhagyma.

08_padlizsan_leves.jpg

Remekül fog mutatni a levesen.

09_padlizsan_leves.jpg

Tálalhatok is. A levesre csurgatok a görög joghurtból, teszek rá az olívaolajos hagymából, és a ropogós hagymából is szórok rá. Egy nagyobb kupac petrezselyemmel koronázom meg.

10_padlizsan_leves.jpg

One thought on “Padlizsánleves

  1. Ezt ki fogom próbálni, jól hangzik, már unom a vinettát 🙂
    Bár szerintem az összhangon egy picike citrom vagy lime leve dobhatna, kicsit kontrasztot adna a levesnek. Bár én majdnem mindent savanyúan szeretek…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük