Valami igen intenzív, savanykás és hideg, gyümölcsös dologra vágytam. Mindig lapul némi gyümölcs a fagyasztóban, így egyértelmű volt, hogy ebből fagyi készítés lesz. Kikaptam a meggyet, 5 perc alatt elkészítettem az alapot a turmixban, a többi pedig már a gép dolga volt. Amíg pörgött a gép körbenéztem, hogy mivel dobhatom fel. Találtam francia drazsét, liofilizált ribizlit és szerencsére a zacskó alján lapult még néhány csokis keksz, ami remekül passzol a meggyhez. A hálás kis madársóskánk szinte mindig virágzik, így egy-egy rózsaszín virágocska is kerülhetett a gombócokra.
Hozzávalók:
450 g fagyaztott meggy
100 g méz
50 g glükóz szirup
60 g vörösbor (könnyű, gyümölcsös)
a tálaláshoz:
csokis keksz
francia drazsé
liofilizált ribizli
madársóska virág
Elkészítése:
A fagyasztott meggy hamar a turmixgép kései között találta magát.
Ráöntöm a vörösbort.
Rakok bele egy kevés glükózszirupot.
Csurgatok bele némi mézet.
Néhány tekerésnyi sóval csalogatom elő az ízeket.
Két perc alatt teljesen pépesre pörgetem, és már öntöm is a fagyigépbe. 20-25 perc alatt eléri a kellő hőfokcsökkenést és a megfelelő állagot.
Gyönyörű gömböt lehet formázni belőle, mégis krémes és lágy.
Duplacsokis keksszel, francia drazséval, liofilizált ribizlivel és madársóska virággal tálalom.
Sztéviával nem lehet glükóz helyett?
@MAXVAL bircaman közíró: bármit lehet 🙂 , azonban, ha glükóz helyett stevia kerül bele, akkor valószínűleg kristályosabb lesz a végeredmény