Klasszikus forrócsokoládé étcsokoládéból, némi kakaóporral mélyítve a karakterisztikát és egy kevés keményítővel megtalálva a középutat a textúrát tekintve. Tetejére tejhabot kanalaztam, és némi kakaóbab töretet szórtam. A háttérben virító minikalács a tunkolási vágy felkeltését és annak kielégítését szolgálja.
Hozzávalók:
250 g tej
30 g étcsokoládé
6 g kakaópor
20 g kristálycukor
2 g keményítő
pici só
a tálaláshoz:
tej a tejhabhoz
kakaóbab töret
mini foszlós kalács
Elkészítése:
A tejet forrpontig melegítem, beledobom a csokoládét, elkeverem.
A kakaópor is a nyeles lábosba kerül állandó keverés mellett.
A cukrot is beleszórom.
Egy kevés só emel az ízeken.
A keményítőt feloldom pár csepp tejben és beleöntöm, az állandó keverés még mindig állandó.
Ha ismét felforrt már tálalhatok, azaz bögrézhetek is.
A tejhab készítése: 60, maximum 63 fokosra melegített tejben megpörgetem a rúdmixer fejet, 30 másodperc alatt készen is van, így stabil, nem túlmelegített ízű habot kapok. Ne félj a nagyobb buborékoktól, ez nem kávé.
A kakaóbab töret ropogós textúrájával teszi izgalmasabbá az összhatást.
Mártogatni, tunkolni, aprítani ér. Főleg, ha van mit.