Spenót pesztó, tengerész alkar

Spenót pesztó, tengerész alkar

Sok mindenből készülhet pesztó, a legközismertebb a bazsalikomos, készítik továbbá szárított paradicsomból, zamatos turbolyából, petrezselyemből, korianderből, sőt rózsasziromból is. Mi most egy spenót pesztót mutatunk nektek. Felhasználható tésztaételekhez, szendvicsekbe, ragukba, mi húsroládot és omlettet készítettünk a felhasználásával. Készítsétek el ti is!

Hozzávalók:

200 g spenót
20 g fokhagyma
22 g dió
22 g parmezán
60 g olívaolaj
só, bors

Elkészítése:

Megtisztítom, megmosom a spenótleveleket.

Egy serpenyőben olívaolajat melegítek, ráteszem a spenótot, rádobom a fokhagymadarabokat.

Sózom.

Borsozom. Pát pillanat alatt összeesik, ekkor már kellően puha a spenótom a pesztó elkészítéséhez.

Szűrőbe téve lecsepegtetem.

A turmixgépbe teszem a spenótot a dió és a parmezán társaságában.

Ráöntöm az extra szűz olívaolajat is.

Nem turmixolom teljesen egyneműre, így a benne lévő darabkák izgalmasabbá teszik az állagát.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük