
A klasszikus kolbászos rántotta tocsog a zsírban, amit általában egy szép szelet fehér kenyérrel kísérünk. Nem rossz, de ezúttal nem erre vágytunk, hanem egy kicsit könnyedebb verzióra, vibráló, élénk színekre és ízekre. Az ételben a krémesre, folyósra készített rántotta dominál, amit négyzet alakú zabpalacsintába töltöttünk. Ropogósra sült kolbászdarabokkal gazdagon megszórtuk, és szemrevaló zöldekkel tálaltuk.
Hozzávalók:
a zabpalacsintához:
200 g zabliszt
2 db tojás
500-600 g tej
30 g szőlőmagolaj + a sütéshez
só
a rántottához adagonként:
3 db tojás
20 g mascarpone
só
a tálaláshoz:
szárazkolbász
petrezselyemzöld
salátakeverék
vinaigrette
Elkészítése:
A kolbászról lehúzom a belet, kis kockákra vágom, egy serpenyőben megpirítom.

Lecsöpögtetem róla a kisült zsírt.

Szétterítem egy papírtörlőn, ami hamar magába szívja a felesleges zsírt, így aztán átteszem egy másikra. Amikor kihűlnek a darabkák, igazán ropogósak lesznek.

Összekeverem a zabpalacsinta hozzávalóit, fél órát pihentetni kell, hogy a zab kidagadjon. Enyhén olajozott serpenyőben, egy tálalóforma segítségével 12×12 centiméteres négyzeteket sütök belőle.

A szokásosnál hagyjuk nyugodtan vastagabbra a zabpalacsintákat, hiszen könnyebben szakadnak a búzalisztes változatnál.

Adagonként 3 db tojást felütök egy kis lábosba.

Egy spatulával homogénre keverem, enyhén sózom.

Alacsony lángon, folyamatosan keverve, időnként a tűzről levéve lágy állagúra sütöm. Az utolsó fázisban, belekeverem a mascarponét, egyúttal befejezem a hőkezelést.

Úgy a finom, ha ennyire lágy és krémes.

A petrezselymet finomra vágom.

A palacsintákra teszek 1-1 nagy evőkanál rántottát.

A palacsintákat félbehajtva teszem a tányérra, megszórom őket a kolbászmorzsával, a petrezselyemmel és színes salátaleveleket tálalom.

A salátát kevés vinaigrette-el meglocsolom.

