
Gyakran eszünk reggelire egyszerű tojásételeket, azzal egészítjük ki, ami a hűtőben épp rendelkezésre áll. Hipp-hopp elkészíthető, laktató és egészséges, elegendő energiát ad a reggeli induláshoz. Szánjatok időt a reggelizésre, készítsetek ti is spenótpesztóval megbolondított sajtos omlettet.
Hozzávalók:
3 db tojás
néhány tekerésnyi só
10 g olívaolaj
40 g ementáli sajt
40 g spenót pesztó
egy marék a szokásos ehető gyomos salátakeverékünkből
Elkészítése:
Felütöm a tojásokat.

Sózom.

Felverem egy villával a tojásokat.

Kevés olívaolajat teszek a serpenyőbe, és enyhén előmelegítem.

Az enyhén előmelegített serpenyőbe öntöm a felvert tojásokat.

Megszórom a durvára reszelt ementáli sajttal.

Óvatosan félbehajtom.

Lassan sercegtetem, hogy a sajt jól ellágyuljon a közepén.

Vastagon megkennem a spenótpesztóval.

Megejtem a következő hajtást is.

Hagyom, hogy átmelegedjen.

A serpenyőből a tányérra csúsztatom a négyfelé hajtott tojáslepényemet a saláta mellé.

Íme a csodás omlett kettévágva, a kibuggyanó sajt és a spenót pesztó nem engedi, hogy tovább várjak vele, be kell falnom melegében.

