Mostanában, ha átjön valamelyik barátunk, akkor meglepjük egy jó kis füstöléssel. Így volt ez legutóbb is, bár kérdéses, hogy mennyire örült, hogy 3-4 órát a szemerkélő esőben ücsörögtünk, beszélgettünk. Az viszont biztos, hogy a vacsora egyik legjobban sikerült eleme a BBQ császár volt, amihez házi steak krumplit készítettünk.
A maradékot kis darabokban levákuumoztuk. Az a jó ebben a húsban, hogy hidegen is kitűnő valami jófajta kenyérrel, zöldségekkel, serpenyőben újramelegítve pedig kitűnő feltét főzelékekhez, például paradicsomos káposztához.
Hozzávalók:
1 kg nyers császárszalonna
5 gerezd fokhagyma
őrölt babér
őrölt kömény
só
bors
Elkészítése:
A császárszalonnát fűszerezzük őrölt babérral és köménnyel, sóval és borssal.
Az apróra vágott fokhagymával nem spórolunk.
A fűszereket alaposan bedörzsölöm. Hűtőbe teszem másnapig.
A füstölőszekrényt 120 °C-ra fűtöm fel.
3-3,5 óra alatt szuper puha és ízes lett.
Melegen és hidegen is kitűnő. Puha, szaftos és intenzíven füstös.