Brownie fekete babból

Brownie fekete babból

00_blogra.jpg

Elsőre egy kicsit bizarnak tűnhet ez a fekete babból készült brownie, de biztosíthatok mindenkit, hogy a bab ízének nyoma sincs benne. Ennek a lisztmentes süteménynek a legnagyobb előnye, hogy elronthatatlanul hozza a brownietól elvárt szaftosságot, ha néhány perccel tovább felejtjük a sütőben, akkor sincs gond, sőt napokkal később is ugyanolyan élvezet fogyasztani. Hogy még összetettebb, karakteresebb legyen, belekerült némi étcsoki pasztilla és dió, frissítésként pedig narancshéj. A süteményt egy kevés passiógyümölccsel tálaltuk, ami savasságával remekül egészíti ki, az amúgy is komplexnek számító ízvilágot, élénk, sárga színe pedig feldobta a tányért.

01_blogra.jpg

Hozzávalók:

800 g fekete babból készült püré
3 tojás
110 g vaj
215 g finomítatlan nádcukor
35 g cukrozatlan kakaópor
30 g házi vaníliás cukor
100 g étcsoki pasztilla
45 g dió
1 narancs reszelt héja

tányéronként fél passiógyümölcs

Elkészítése:

A fekete babot beáztatom 1-2 napra, megfőzöm (a vizet nem sózom), pürésítem és kihűtöm.

02_blogra.jpg

Kimérek minden hozzávalót, hogy gyorsan tudjak haladni.

03_blogra.jpg

Felütöm a tojásokat, és hozzászórom a nádcukrot.

04_blogra.jpg

Jöhet a házi vaníliás cukor, egy pici só, és habosra keverem az tál tartalmát.

05_blogra.jpg

Hozzákeverem a narancshéjat.

06_blogra.jpg

Beleöntöm az olvasztott vajat.

07_blogra.jpg

Beleszitálom a kakaóport.

10_blogra.jpg

Gyorsan elkeverem. 

11_blogra.jpg

A kakaós masszát összekeverem a babpürével.

12_blogra.jpg

A diót durvára vágom.

13_blogra.jpg

A masszához keverem a csoki pasztillákkal együtt.

14_blogra.jpg

A sütőpapírral bélelt sütőedényben egyenletesen eloszlatom.

15_blogra.jpg

180 fokon sütöm 50-60 percig. Hagyom legalább langyosra hűlni mielőtt rácsra tenném, hogy teljesen kihűljön.

16_blogra.jpg

Passiógyümölccsel tálalom.

17_blogra.jpg

A kép önmagáért beszél. 🙂

18_blogra.jpg

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük