
Elsőre egy kicsit bizarnak tűnhet ez a fekete babból készült brownie, de biztosíthatok mindenkit, hogy a bab ízének nyoma sincs benne. Ennek a lisztmentes süteménynek a legnagyobb előnye, hogy elronthatatlanul hozza a brownietól elvárt szaftosságot, ha néhány perccel tovább felejtjük a sütőben, akkor sincs gond, sőt napokkal később is ugyanolyan élvezet fogyasztani. Hogy még összetettebb, karakteresebb legyen, belekerült némi étcsoki pasztilla és dió, frissítésként pedig narancshéj. A süteményt egy kevés passiógyümölccsel tálaltuk, ami savasságával remekül egészíti ki, az amúgy is komplexnek számító ízvilágot, élénk, sárga színe pedig feldobta a tányért.

Hozzávalók:
800 g fekete babból készült püré
3 tojás
110 g vaj
215 g finomítatlan nádcukor
35 g cukrozatlan kakaópor
30 g házi vaníliás cukor
100 g étcsoki pasztilla
45 g dió
1 narancs reszelt héja
tányéronként fél passiógyümölcs
Elkészítése:
A fekete babot beáztatom 1-2 napra, megfőzöm (a vizet nem sózom), pürésítem és kihűtöm.

Kimérek minden hozzávalót, hogy gyorsan tudjak haladni.

Felütöm a tojásokat, és hozzászórom a nádcukrot.

Jöhet a házi vaníliás cukor, egy pici só, és habosra keverem az tál tartalmát.

Hozzákeverem a narancshéjat.

Beleöntöm az olvasztott vajat.

Beleszitálom a kakaóport.

Gyorsan elkeverem.

A kakaós masszát összekeverem a babpürével.

A diót durvára vágom.

A masszához keverem a csoki pasztillákkal együtt.

A sütőpapírral bélelt sütőedényben egyenletesen eloszlatom.

180 fokon sütöm 50-60 percig. Hagyom legalább langyosra hűlni mielőtt rácsra tenném, hogy teljesen kihűljön.

Passiógyümölccsel tálalom.

A kép önmagáért beszél. 🙂

