Ez a desszert igen egyszerűen és gyorsan elkészíthető. Az intenzíven citromos és könnyű túróhab mellé csokis keksz darabokat és gránátalma magokat szórtunk. Ilyenkor tavasszal felhasználhatjuk a kertben nyíló, ehető virágokat, mi például most ibolyát tettünk rá.
Hozzávalók:
500 g túró
100 g tejföl
100 g xilit
1 db kezeletlen citrom leve és reszelt héja
200 g tejszín
só
1 db gránátalma
50 g csokis keksz
néhány ibolya
Elkészítése:
A túrót és a tejfölt egy tálba teszem. Hozzáadom a xilitet, néhány tekerésnyi sót és a citrom levét.
Rúdmixerrel homogénre „keverem”.
Beleszóróm a reszelt citromhéjat.
A tejszínt habbá verem, és két részletben a túróhoz keverem.
A csokis kekszet durvára aprítom.
A gránátalma magjait kiszedem a hártyák közül.
A túróhabot két evőkanál segítségével megformázom, és a tányérra teszem. Köré szóróm a csokis keksz darabokat és a gránátalma magjait. Néhány ibolyával színesítem a tányért.