Akác szörp

Akác szörp

13_akac_szorp.jpgAz akác csodálatos illatát nem csak néhány napig élvezhetjük, ha a virágaiból készített szörpben megőrizzük. Készíthetünk belőle frissítő italt jegesen, teát ízesíthetünk vele, fagylaltot készíthetünk belőle, de mártásokat is illatosíthatunk, ízesíthetünk vele.

2_akac_szorp.jpg

Hozzávalók:

600 g akácvirág
3 liter víz
400 g akácméz
300 g cukor
8 g citromsav

Elkészítése:

A virágokat lehúzom a szárakról, és beleteszem egy 5 literes befőttes üvegbe. 

3_akac_szorp.jpg

Beleöntöm a vizet, hogy a virágokat ellepje.

4_akac_szorp.jpg

Hűtőszekrénybe teszem 3 napra. Minden nap összerázom, átmozgatom.

5_akac_szorp.jpg

A vizet, ami már átvette az akác ízét és illatát, szűrőn át egy fazékba öntöm.

6_akac_szorp.jpg

A virágokat is jól kinyomkodom.

7_akac_szorp.jpg

 Az akácos vizet felforralom, hozzáadva a cukrot.

8_akac_szorp.jpg

A mézet belecsurgatom.

9_akac_szorp.jpg

Belekerül a citromsav is.

10_akac_szorp.jpg

Rövid forralást követően, még forrón, sterilizált üvegekbe töltöm. (Az üvegek sterilizálását kifőzéssel oldottam meg, remek módszer még a mikrosütőben vagy sütőben történő sterilizálás is, a tiszta szesszel történő módszert is próbáltam már, az is bevált, bár az költségesebb, mint az előbbi módszerek.  

11_akac_szorp.jpg

Én jéghideg szénsavas ásványvízzel, citromkarikákkal szeretem a legjobban.

12_akac_szorp.jpg

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük