Túrógombóc

Túrógombóc

9_turogomboc.jpg

Pillanatok alatt, főzés nélkül elkészíthető, egészséges, könnyű desszert. A lótyószilva már már grimaszolós savassága jól egészíti ki a túrógombóc bársonyos lágyságát, a pattogatott amarant réteg pedig adja a ropogós textúrát a tányéron.

W.

Hozzávalók:

250 g túró
40 g vaníliarúddal aromatizált xilit
fél citrom reszelt héja
20 g puffasztott amarant
10 g puffasztott amarant a gombócok beforgatásához

gyümölcsvelő (Ebben az esetben lotyószilva vagy fosóka – ahogy tetszik -, de szinte bármilyen savanykás gyümölcs jól illik hozzá.)

Elkészítése:

Egy keverőtálba teszem a túrót, rászórom a vaníliás xilitet. 

1_turogomboc.jpg

Hozzáadom a citromhéjat. 

2_turogomboc.jpg

Beleöntöm a puffasztott amarantot.

3_turogomboc.jpg

Jól összekeverem.

4_turogomboc.jpg

Egyforma gombócokat hengerítek a két tenyerem között a masszából. 

5_turogomboc.jpg

A túrógombócokat beforgatom puffasztott amarantba. 

6_turogomboc.jpg

Szépen sorakoznak a deszkán tálalásra várva. 

7_turogomboc.jpg

Alulra kerül a lotyószilva velő. 

8_turogomboc.jpg

Közepére teszem a gombócokat, és egy mentalevéllel színesítem a tányért. 

10_turogomboc.jpg

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük