Pillanatok alatt, főzés nélkül elkészíthető, egészséges, könnyű desszert. A lótyószilva már már grimaszolós savassága jól egészíti ki a túrógombóc bársonyos lágyságát, a pattogatott amarant réteg pedig adja a ropogós textúrát a tányéron.
W.
Hozzávalók:
250 g túró
40 g vaníliarúddal aromatizált xilit
fél citrom reszelt héja
20 g puffasztott amarant
10 g puffasztott amarant a gombócok beforgatásához
gyümölcsvelő (Ebben az esetben lotyószilva vagy fosóka – ahogy tetszik -, de szinte bármilyen savanykás gyümölcs jól illik hozzá.)
Elkészítése:
Egy keverőtálba teszem a túrót, rászórom a vaníliás xilitet.
Hozzáadom a citromhéjat.
Beleöntöm a puffasztott amarantot.
Jól összekeverem.
Egyforma gombócokat hengerítek a két tenyerem között a masszából.
A túrógombócokat beforgatom puffasztott amarantba.
Szépen sorakoznak a deszkán tálalásra várva.
Alulra kerül a lotyószilva velő.
Közepére teszem a gombócokat, és egy mentalevéllel színesítem a tányért.