Töltött paprika néhány egészen pici változtatással. A húsgombócba zabpelyhet tettünk, sütőben készítettük el, és egy kis bazsalikommal bolondítottuk meg. Kevesebb munkával jár elkészíteni, mint a hagyományos kistestvérét, és sokkal teltebb ízei vannak.
W.
Hozzávalók:
5 db paprika
400 g darált marhahús
50 g füstölt szalonna
35 g zabpehely
1 kis fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 tojás
fahéj
őrölt koriander
római kömény
fűszerpaprika
chili
só
bors
1 liter paradicsompüré
3 gerezd fokhagyma
lestyán
friss bazsalikom
só
bors
pár szem koktélparadicsom
bazsalikom levelek
Elkészítése:
A paprikákat kicsumázom.
Elkészítem a tölteléket. A darált marhahúsra ráteszem a hagymát és a fokhagymát.
Belekerülnek a tojások.
Fűszerezem: só, bors, fahéj, őrölt koriander, római kömény, paprika és chili kerül bele.
A kockára vágott szalonnát is beleteszem.
Jöhet a zabpehely is a masszába.
Jól összedolgozom.
Megtöltöm a masszával a paprikáimat, és szépen sorban lerakom őket egy tepsibe.
Egy tálba öntöm a házi paradicsomsűrítményt.
Beleteszem a sót, a fokhagymát, a borsot és a lestyánt.
A frissen vágott bazsalikomot is beleszórom.
Jól összekeverem.
Ráöntöm a tepsiben várakozó töltött paprikákra.
A tetejét sárga koktélparadicsomokkal és bazsalikomlevelekkel díszítem. 180 fokos sütőben 70 perc alatt készre sütöm.
Tálaláskor bazsalikomlevéllel díszítem.
Hmm… Ígéretesnek tűnik, bár elég más ízvilágúnak, mint a szokásos.
Kölessel szoktam készíteni, és szerényebben fűszerezem, főleg ilyenkor. Hadd éljen, sőt tomboljon a friss paradicsom es a paprika.