
Töltött paprika néhány egészen pici változtatással. A húsgombócba zabpelyhet tettünk, sütőben készítettük el, és egy kis bazsalikommal bolondítottuk meg. Kevesebb munkával jár elkészíteni, mint a hagyományos kistestvérét, és sokkal teltebb ízei vannak.
W.
Hozzávalók:
5 db paprika
400 g darált marhahús
50 g füstölt szalonna
35 g zabpehely
1 kis fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 tojás
fahéj
őrölt koriander
római kömény
fűszerpaprika
chili
só
bors
1 liter paradicsompüré
3 gerezd fokhagyma
lestyán
friss bazsalikom
só
bors
pár szem koktélparadicsom
bazsalikom levelek
Elkészítése:
A paprikákat kicsumázom.

Elkészítem a tölteléket. A darált marhahúsra ráteszem a hagymát és a fokhagymát.

Belekerülnek a tojások.

Fűszerezem: só, bors, fahéj, őrölt koriander, római kömény, paprika és chili kerül bele.

A kockára vágott szalonnát is beleteszem.

Jöhet a zabpehely is a masszába.

Jól összedolgozom.

Megtöltöm a masszával a paprikáimat, és szépen sorban lerakom őket egy tepsibe.

Egy tálba öntöm a házi paradicsomsűrítményt.

Beleteszem a sót, a fokhagymát, a borsot és a lestyánt.

A frissen vágott bazsalikomot is beleszórom.

Jól összekeverem.

Ráöntöm a tepsiben várakozó töltött paprikákra.

A tetejét sárga koktélparadicsomokkal és bazsalikomlevelekkel díszítem. 180 fokos sütőben 70 perc alatt készre sütöm.

Tálaláskor bazsalikomlevéllel díszítem.


Hmm… Ígéretesnek tűnik, bár elég más ízvilágúnak, mint a szokásos.
Kölessel szoktam készíteni, és szerényebben fűszerezem, főleg ilyenkor. Hadd éljen, sőt tomboljon a friss paradicsom es a paprika.