Csirkefalatokat sütöttünk, de nem a szokványos módon, máklisztet és egész mákszemeket használtunk fel a bundázásához. Igazán ropogós, vastag, szürkés fekete panírréteg lett az eredmény, ami nem csak igen finom és különleges felületi textúrát kölcsönöz a rántotthúsomnak, hanem gluténmentes is.
M.
Hozzávalók:
A nuggets-hez:
500g csirkemell
100g mákliszt
3 db tojás
150g egész mák
só
A mártogatóshoz:
200 g tejföl
2 gerezd fokhagyma
2 szál újhagyma zöldje
friss oregánó
só
bors
chili
A körethez:
krumplipüré
szalmakrumpli
Elkészítése:
A csirkemell darabokat megsózom.
A panírozást a mákliszttel kezdem.
Következik a megsózott, felvert tojás.
Végül egész mákszemekkel borítom a falatokat.
Közepesen forró, bő olajban sütöm ki, vigyázok, hogy ne égjenek meg a mákszemek, a színükből adódóan szinte észrevétlenül túlsülhet, ekkor keserűvé válhat.
Néhány perc alatt elkészül.
Elkészítem a mártogatóst: a tejfölt fokhagymával, újhagymával, friss oregánóval és egy pici házi chilipasztával ízestem.
Sózom és borsozom.
A körethez a szalmakrumplit kiszórom egy tányérra, a meleg krumplipürét egy kanál segítségével megformázom.
A pürét meghempergetem a szalmakrumpliban, és mehet is a tányérra.
Mellérakom a csirkefalatokat, és már lehet is eszegetni a mártogatóssal.
Pöpec.
Hirtelen a nuggetsrol a Hollószínházas szénleves jutott az eszembe 😉
liszt helyett meg használhatnál kokaint…
Téves azt gondolni, hogy az érett mák(szemek) tartalmaznak bármilyen kábító anyagot. De hát van akiket nem lehet meggyőzni…