Banánlekvár

Banánlekvár

8_banan_lekvar.jpg

A banán nem a legmegszokottabb lekvár alapanyag. Gondolhatnánk, hogy nincsen sok értelme, hiszen egész évben kapható, közel azonos áron. Viszont előfordulhat, hogy nem fogy el időben a megvásárolt gyümölcs, a túlérés veszélye kezdi fenyegetni a banánkészletünket. Pont az ilyen, jó érett banán szükséges ehhez a lekvárhoz, ami néhány perc alatt el is készül. Édes és krémes, kitűnő kalácsra kenve, de felhasználhatjuk különböző édességek, mártások elkészítéséhez is.

M. 

1_banan_lekvar.jpg

Hozzávalók:

600 g érett banán
60 g xilit
fél citrom leve

Elkészítése:

Levetkőztetem a banánokat, nagyobb darabokra töröm, és egy lábosba teszem.

2_banan_lekvar.jpg

Hozzáadom egy fél citrom levét.

3_banan_lekvar.jpg

Beleszórom a xilitet.

4_banan_lekvar.jpg

Tekerek bele egy pici sót.

5_banan_lekvar.jpg

1-2 percig főzöm csak. Úgy szeretem, ha még darabos. A tűzről levéve, még forrón, forrázva csíramentesített csatos üvegbe szedem a lekvárt.

6_banan_lekvar.jpg

Igazán tetszetős az üveg lezárása után. 🙂

7_banan_lekvar.jpg

 

6 thoughts on “Banánlekvár

  1. Bocs, de ez a recept nekem olyan erőltetettnek tűnik. Nem szólva arról, hogy a banán értékes vitaminjai lekvárként tönkremennek. Sütiben jobban el tudom képzelni..

  2. @Sol Durka: Nem gondolnám erőltetettnek. Én például nem szeretem a túl érett banánt, de sajnálnám kidobni, így a későbbiekben még fel tudom használni különböző desszertekhez.

  3. Pont egy ilyen receptet kerestem. Tökéletes, ugyanis pillanatok alatt elkészült a tényleg banán ízű banánlekvár. Semmi cirkusz vele, köszi! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük