Fügelekvár

Fügelekvár

6_fuge_lekvar.jpg

Rengeteg füge termett az idén, pedig csak egyetlen fügefánk van, ebben az évben nagyon jól érezte magát a fácska, kétszer is beérlelte a édes terméseit. Több héten keresztül, szakaszosan érnek rajta a fügék, ezért a felhasználását, tartósítását is szakaszosan kell végeznem.  A fügelekvár mártások alkotórészeként, fagylaltokhoz, süteményekbe remekül felhasználható.

W.

Hozzávalók: 

250 g zöld füge
50g xilit
fél citrom leve

Elkészítés: 

Kiválogatom a fügéket. Csak egészséges, érett fügéket használok fel.

1_fuge_lekvar.jpg

Félbevágom a fügéket, meggyőződöm róla, hogy a belül is egészségesek és rovarmentesek.

2_fuge_lekvar.jpg

Ráteszem a cukrot, a citromlevet, egy kevés sót, és lassan forralom. 

3_fuge_lekvar.jpg

Néhány perc főzés után rúdmixerrel rövid ideig pépesítem, nem szabad hosszan pörgetni, mert ha szétmennek a magok, abból nem kívánt, kellemetlen ízek kerülhetnek a lekváromba. 

4_fuge_lekvar.jpg

Még forrón, forrázással csíramentesített üvegbe teszem. 

5_fuge_lekvar.jpg

Hamar lezárom a szintén forrázott, csíramentes kupakkal. 

7_fuge_lekvar.jpg

Főztem, fotóztam, győztem! – A Citromdisznó gasztroblog és a Ristorante Krizia közös nyereményjátéka

3 thoughts on “Fügelekvár

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük