Kihasználtuk, hogy a zöldségeseknél, áruházakban még mindig jó áron lehet paprikához jutni, így az egyik legnagyobb nyári-őszi kedvencünket, lecsót készítettünk. Sokféleképpen szokott az asztalunkra kerülni: tökösen, tojásosan, franciásan (ratatouille). Ez most a klasszikus lecsó, a tetején ropogósra sült debrecenivel. Bármikor jöhet. 🙂
W.
Hozzávalók:
70 g füstölt szalonna
40 g sertés zsír
1700 g paprika (lecsó, tv, kápia, alma, pritamin vegyesen)
400 g vöröshagyma
200 g lilahagyma
4 gerezd fokhagyma
500 g paradicsom
500 g víz
só
8 db debreceni
Elkészítése:
A paprikák csumáit elkezdem főzni a vízzel. Ezzel a paprikás lével fogom a lecsót felönteni.
Egy nagy lábosba teszem a zsírt, és a felkockázott szalonnát kipirítom.
Hozzászórom a cikkekre vágott hagymákat.
Jól megpirítom a zsíron, hogy minél ízesebbek legyenek.
Sózom, borsozom, és hozzáadom az apróra vágott fokhagymát. Utóbbival még egy rövid ideig pirítom a hagymát.
A lábosba szórom a paprikát.
Most kerül bele a fűszerpaprika.
Amikor a paprika összeesik, hozzáadom a felkockázott paradicsomot.
Mostanra a paprikacsumák jól megízesítették a vizet, leszűröm, és a lé mehet a lecsóhoz. Néhány percig főzőm még.
Aki szereti tehet bele némi erőset is.
A debreceniket bevagdosom.
Kevés olajon megsütöm.
Remekül mutatnak az időközben elkészült lecsón.
Főztem, fotóztam, győztem! – A Citromdisznó gasztroblog és a Ristorante Krizia közös nyereményjátéka