Lecsó classic

Lecsó classic

15_lecso.jpg

Kihasználtuk, hogy a zöldségeseknél, áruházakban még mindig jó áron lehet paprikához jutni, így az egyik legnagyobb nyári-őszi kedvencünket, lecsót készítettünk. Sokféleképpen szokott az asztalunkra kerülni: tökösen, tojásosan, franciásan (ratatouille). Ez most a klasszikus lecsó, a tetején ropogósra sült debrecenivel. Bármikor jöhet. 🙂

W.

1_lecso.jpg

Hozzávalók:

70 g füstölt szalonna
40 g sertés zsír
1700 g paprika (lecsó, tv, kápia, alma, pritamin vegyesen)
400 g vöröshagyma
200 g lilahagyma
4 gerezd fokhagyma
500 g paradicsom
500 g víz

8 db debreceni

Elkészítése:

A paprikák csumáit elkezdem főzni a vízzel. Ezzel a paprikás lével fogom a lecsót felönteni.

2_lecso.jpg

Egy nagy lábosba teszem a zsírt, és a felkockázott szalonnát kipirítom.

3_lecso.jpg

Hozzászórom a cikkekre vágott hagymákat.

4_lecso.jpg

Jól megpirítom a zsíron, hogy minél ízesebbek legyenek.

5_lecso.jpg

Sózom, borsozom, és hozzáadom az apróra vágott fokhagymát. Utóbbival még egy rövid ideig pirítom a hagymát.

6_lecso.jpg

A lábosba szórom a paprikát.

7_lecso.jpg

Most kerül bele a fűszerpaprika.

8_lecso.jpg

Amikor a paprika összeesik, hozzáadom a felkockázott paradicsomot.

9_lecso.jpg

Mostanra a paprikacsumák jól megízesítették a vizet, leszűröm, és a lé mehet a lecsóhoz. Néhány percig főzőm még.

10_lecso.jpg

Aki szereti tehet bele némi erőset is.

11_lecso.jpg

A debreceniket bevagdosom.

13_lecso.jpg

Kevés olajon megsütöm.

14_lecso.jpg

Remekül mutatnak az időközben elkészült lecsón.

16_lecso.jpg

Főztem, fotóztam, győztem! – A Citromdisznó gasztroblog és a Ristorante Krizia közös nyereményjátéka

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük