Füstöltmakréla-krém

Füstöltmakréla-krém

01_fustolt_makrela.jpg

A különböző halakból készült krémek nagyon népszerűek, talán a tonhalkonzervből készült változat készül a háztartásokban leggyakrabban. Szerintem makrélából a legfinomabb, bár az igaz, hogy kicsit melós, amíg szálkátlanítom a jószágot. 🙂  

M.

 

02_fustolt_makrela.jpg

Hozzávalók:

1 db füstölt makréla (200g)
1 kis gerezd fokhagyma
negyed citrom leve
20 g natúr joghurt
40 g olvasztott vaj
újhagyma zöldje

bors

1 db főtt tojás
piri piri paprika
kapor

Elkészítése:

A hal húsát leválasztom a gerincről.

03_fustolt_makrela.jpg

A bőrét lehúzom, és a nagyobb szálkákat csipesszel eltávolítom. A szálkátlanítással én itt nem álltam meg, alaposan átvizsgáltam a halat, rengeteg szálka van benne.

04_fustolt_makrela.jpg

Késes aprítóba kerül a hal.

05_fustolt_makrela.jpg

Ízesítem fokhagymával, citromlével, sóval és borssal.

07_fustolt_makrela.jpg

Krémesítem a joghurttal és vajjal.

08_fustolt_makrela.jpg

Végül vékony karikákra vágom egy újhagyma zöldjét, és belekeverem.

09_fustolt_makrela.jpg

A tálalásnál piri piri paprikával, kaporral, főtt tojással és citrommal dobom fel a látványt. Én valami jófajta barna, magos kenyérrel szeretem a legjobban.

10_fustolt_makrela.jpg

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük