A különböző halakból készült krémek nagyon népszerűek, talán a tonhalkonzervből készült változat készül a háztartásokban leggyakrabban. Szerintem makrélából a legfinomabb, bár az igaz, hogy kicsit melós, amíg szálkátlanítom a jószágot. 🙂
M.
Hozzávalók:
1 db füstölt makréla (200g)
1 kis gerezd fokhagyma
negyed citrom leve
20 g natúr joghurt
40 g olvasztott vaj
újhagyma zöldje
só
bors
1 db főtt tojás
piri piri paprika
kapor
Elkészítése:
A hal húsát leválasztom a gerincről.
A bőrét lehúzom, és a nagyobb szálkákat csipesszel eltávolítom. A szálkátlanítással én itt nem álltam meg, alaposan átvizsgáltam a halat, rengeteg szálka van benne.
Késes aprítóba kerül a hal.
Ízesítem fokhagymával, citromlével, sóval és borssal.
Krémesítem a joghurttal és vajjal.
Végül vékony karikákra vágom egy újhagyma zöldjét, és belekeverem.
A tálalásnál piri piri paprikával, kaporral, főtt tojással és citrommal dobom fel a látványt. Én valami jófajta barna, magos kenyérrel szeretem a legjobban.