Kukoricaprósza fügével

Kukoricaprósza fügével

01_kukorica_prosza.jpg

A kukoricaprószát (kukoricamálé) nagyon régóta készítik, mert egyszerű, gyors és igen tápláló. Léteznek sós és édes változatai is, ez most az utóbbi. Kicsit megtuningoltuk, hogy a végeredmény még ízesebb, gazdagabb legyen. A klasszikus szilvalekvár helyett pedig nádcukorba forgatott fügével pakoltuk meg a tésztát.

M.

Hozzávalók:

2 db tojás
60 g finomítatlan nádcukor
50 g házi vaníliás cukor (a kikapart vaníliarúdakat kristálycukorba dugom, és így tárolom)
500 g tejföl, kefír vagy joghurt (ezek keveréke is lehet, mi tejfölt és kefírt használtunk)
50 g finomliszt
200 g kukoricaliszt
1,5 teáskanál sütőpor
pici só
120 g olvasztott vaj
8 szem füge
finomítatlan nádcukor, amiben a füge cikkeket megforgatom
porcukor

Elkészítése:

A tojásokat egy tálba ütöm.

02_kukorica_prosza.jpg

Hozzáadom a nádcukrot.

03_kukorica_prosza.jpg

Egy habverővel jól kihabosítom.

04_kukorica_prosza.jpg

Beleszórom a házi vaníliás cukrot.

05_kukorica_prosza.jpg

Kikeverem a tejföllel és a kefírrel.

06_kukorica_prosza.jpg

Belekerül a kétféle liszt.

07_kukorica_prosza.jpg

Hozzáadom a sütőport, és tekerek hozzá egy pici sót.

08_kukorica_prosza.jpg

Miután ismét egyneműre keverem, hozzáöntöm az olvasztott vajat.

09_kukorica_prosza.jpg

Újabb keverés következik.

10_kukorica_prosza.jpg

A masszát szilikonos sütőpapírral bélelt porcelán tálba (20X30 cm-es) öntöm.

11_kukorica_prosza.jpg

A fügéket negyedelem.

12_kukorica_prosza.jpg

Megforgatom nádcukorban.

13_kukorica_prosza.jpg

A massza tetejére rendezem.

14_kukorica_prosza.jpg

180 fokra előmelegített sütőben megsütöm.

15_kukorica_prosza.jpg

Ha kihűlt egyforma kockákra vágom.

16_kukorica_prosza.jpg

A tetejét porcukorral meghintem.

17_kukorica_prosza.jpg

4 thoughts on “Kukoricaprósza fügével

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük