Ratatouille gombával

Ratatouille gombával

00_ratatouille.jpg

A gasztroblogolástól igencsak könnyen fel tud szaladni néhány kiló, főleg, hogy gyakran előfordul nálunk, hogy az éjszakába nyúlik a főzőcske. Néha kell, hogy úgy főzzünk valami finomat, hogy a felhasznált alapanyagok többsége zöldség.

Ez a paradicsomos, zöldséges egytálétel például egy remek kalóriaszegény fogás. Nevezhetjük ratatouille-nak is, azonban a Citromdisznó egyik fele nem szereti a padlizsánt ilyen formában, így azt gombára cseréltük. 

Hozzávalók:

1 fej lilahagyma
3 fej vöröshagyma
2 db közepes cukkini
3 db kaliforniai paprika
3 db paradicsom
500 g gomba
3 gerezd fokhagyma
300 g paradicsompüré
200 g zöldségalaplé
olívaolaj
2 teáskanál liofilizált provence-i fűszerek (lehet szárított is)

bors

A tálaláshoz:

tojás
olívaolaj

fűszerpaprika
bors
oregano
friss petrezselyem

Elkészítése:

A cikkekre vágott vörös- és lilahagymát olívaolajon enyhén megpirítom.

01_ratatouille.jpg

Amikor ilyen állapotban van, jöhet a következő lépés:

02_ratatouille.jpg

A fokhagymával is pirítom egy kicsit, majd sózom és borsozom.

03_ratatouille.jpg

Következhet a csíkokra vágott kaliforniai paprika. 

04_ratatouille.jpg

Hozzáadom a cikkekre vágott gombát is.

05_ratatouille.jpg

A cukkinit is beledobom.

06_ratatouille.jpg

Fűszerezem a provence-i keverékkel.

07_ratatouille.jpg

Felöntöm a paradicsompürével.

08_ratatouille.jpg

A zöldségalaplé következik.

09_ratatouille.jpg

Nagyon hamar elkészül, akkor a legjobb hogy a zöldségek kicsit roppanósak maradnak. Ne főzzétek túl!

10_ratatouille.jpg

A ratatouille-t tányéronként egy-egy darab tükörtojással tálalom. 

11_ratatouille.jpg

A tükörtojásra kevés frissen őrölt bors, fűszerpaprika és oregano kerül, én akkor szeretem ha roppanós, átsült , és szinte nyers részei is vannak. Néhány levél friss petrezselyemmel frissítem a tényért.

12_ratatouille.jpg

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük