Főzőbanán ropogós kukoricabundában, áfonyapürével

Főzőbanán ropogós kukoricabundában, áfonyapürével

00_banan_afonya.jpg

Különleges, ropogós és nagyon finom. A vörösáfonya püré remek kiegészítője ennek a tányérnak. A főzőbanánt igen változatosan használhatjuk fel, akár édeskés tónusú ételek is elkészíthetőek belőle, de köretként is remekül megállja a helyét húsok mellé vagy akár húsmentes ételek alkotóelemeként.

Hozzávalók:

érettebb főzőbanán
kukoricadara
vörösáfonya püré

repceolaj

Elkészítés:

Íme a főzőbanán, ránézésre hasonlít  édes társára, de a küllemétől eltekintve nem sok hasonlóság van a megszokott banánhoz képest. Az állaga keményebb, tömörebb. Az íze kevésbé aromás, mondhatni jellegtelen, kicsit hasonlít a krumplira. A szokott módon meghámozom a banánokat.

01_banan_afonya.jpg

A banán húsát karikára vágom.

02_banan_afonya.jpg

Enyhén sózom.

03_banan_afonya.jpg

Kukoricadarában megforgatom a korongokat.

04_banan_afonya.jpg

A tenyeremmel megnyomom kicsit a banánokat, így laposabb, nagyobb korongokat kapok.

05_banan_afonya.jpg

A sütésre várnak a már bepanírozott banánkarikák. 

06_banan_afonya.jpg

Hogyha aranybarnára sültek a közepesen forró olajban, papírtörlőn lecsepegtetem.

07_banan_afonya.jpg

Tálalhatok is. Egymásra halmozom a ropogós korongokat, melléteszem az áfonyapürét, egy begóniával díszítem.

10_banan_afonya.jpg

2 thoughts on “Főzőbanán ropogós kukoricabundában, áfonyapürével

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük