
Különleges, ropogós és nagyon finom. A vörösáfonya püré remek kiegészítője ennek a tányérnak. A főzőbanánt igen változatosan használhatjuk fel, akár édeskés tónusú ételek is elkészíthetőek belőle, de köretként is remekül megállja a helyét húsok mellé vagy akár húsmentes ételek alkotóelemeként.
Hozzávalók:
érettebb főzőbanán
kukoricadara
vörösáfonya püré
só
repceolaj
Elkészítés:
Íme a főzőbanán, ránézésre hasonlít édes társára, de a küllemétől eltekintve nem sok hasonlóság van a megszokott banánhoz képest. Az állaga keményebb, tömörebb. Az íze kevésbé aromás, mondhatni jellegtelen, kicsit hasonlít a krumplira. A szokott módon meghámozom a banánokat.

A banán húsát karikára vágom.

Enyhén sózom.

Kukoricadarában megforgatom a korongokat.

A tenyeremmel megnyomom kicsit a banánokat, így laposabb, nagyobb korongokat kapok.

A sütésre várnak a már bepanírozott banánkarikák.

Hogyha aranybarnára sültek a közepesen forró olajban, papírtörlőn lecsepegtetem.

Tálalhatok is. Egymásra halmozom a ropogós korongokat, melléteszem az áfonyapürét, egy begóniával díszítem.


jó, kérdés: honnan szerzel te magyarországon plantaint, mármint főzőbanánt?
Én itt találtam http://www.culinaris.hu/item/fozobanan–plantain-