Krémalma grillázzsal

Krémalma grillázzsal

00_kremalmakrem.jpg

Megpillantottuk egy zöldséges stand szegletében ezt a nem túl figyelemfelkeltő gyümölcsöt. Mivel még nem láttunk ilyet kíváncsian vettük kézbe, szagolgattuk, nyomogattuk, de nem sokat árultak el külső jegyei a belsejéről. Kíváncsiak voltunk rá, így hát megvettük. Megkóstolva a nem mindennapi, összetett íze megihletett minket. Kicsit hasonlít a körtére, egy kicsit az ananászra, egy kicsit a mangóra, az állaga pedig valóban krémesen lágy. Nem bővelkedik savakban, ezért egy kis friss citromlével egészítettük ki. Mandulagrillázzsal és barnacukros ostyaropogóssal tálaltuk. 

Hozzávalók:

1 db krémalma
néhány csepp citromlé
30 g kristálycukor
20 g mandula
ostya

Elkészítése: 

Íme a krémalma:

01_kremalmakrem.jpg

Elkészítem a grillázst. Az enyhén megpörkölt mandulát durvára vágom. 

02_kremalmakrem.jpg

A cukrot egy serpenyőben karamellizálom. 

03_kremalmakrem.jpg

Elkeverem benne manduladarabokat. 

04_kremalmakrem.jpg

Két sütőpapír réteg között, nyújtófa segítségével laposra formázom. 

05_kremalmakrem.jpg

Kettévágom a krémalmát, és kikanalazom a lágy húsát. 

06_kremalmakrem.jpg

Kiszedem belőle a magvakat. Tetszetős magvai vannak, frissen szép feketék, ha magszáradnak sötétbarnává válnak, akár felfűzve is el tudom képzelni ékszerként. (Egyébként azt olvastam, hogy mérgező.)

07_kremalmakrem.jpg

Rúdmixerrel pürésítem, néhány csepp citromlével frissítem.

08_kremalmakrem.jpg

Poharakba töltöm. 

09_kremalmakrem.jpg

Durvára vágom a grillázslapot. 

10_kremalmakrem.jpg

A poharakba töltött püré tetejére szórom a grillázsdarabokat. Egy habkártya segítségével oldom meg, hogy a püré felületének csak a felére szóródjanak.

11_kremalmakrem.jpg

Barna cukros ostyaropogóssal tálalom, egy árvácskaszirmot dobok még rá. 

12_kremalmakrem.jpg

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük