
Egy kis palacsinta mindig jól tud esni. Teljesen szokványos módon készítettük el, és Nóri édesanyja által készített meggylekvárral töltöttük, ettől lett igazán gyümölcsös, kellemesen savanykás. Tálaláskor szépen összecsavartuk a megtöltött palacsintákat, és egy árvácska virággal díszítettük.
Hozzávalók:
3 db tojás
300 g liszt
300 g tej
300 g szénsavas ásványvíz
45 g kristálycukor
pici só
étolaj vagy vaj a sütéshez
meggydzsem
vaniliás porcukor
Elkészítése:
A tojásokat egy tálba ütöm.

Hozzáadom a cukrot.

Egy kevés sóval alaposan elkeverem.

Hozzáöntöm az ásványvíz felét.

Jöhet egy adag tej is.

A lisztet és a tejet felváltva adagolva csomómentes palacsintatésztát keverek.

Jót tesz neki, ha hagyom állni 1 órát. A megmaradt ásványvízzel állítom be a végleges sűrűséget, és már kezdem is sütni.

A serpenyőt kikenem olajjal vagy olvasztott vajjal minden palacsinta előtt. Vajjal finomabb lesz, ám ilyenkor alacsonyabb hőfokon kell sütni, hogy a vaj ne égjen meg.

A palacsintákat megkenem a dzsemmel, majd feltekerem.

A tálalásnál 2 palacsintát tekerek egymás köré, meghintem vaníliás porcukorral. Egy árvácskával teszem igazán kívánatossá a desszertet.


Ebben a posztban a tálalás az, ami igazán felhívja magára a figyelmet.